PERSBERICHT - 2005-02-10

Aantal romantische stedentrips via Expedia dit weekend verdubbeld

'Geld speelt bijna geen rol tijdens Valentijn'

Het aantal stellen dat voor komend Valentijns-weekeinde on line een stedentrip heeft geboekt, is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Geliefden profiteren dit jaar ook vaker van een extra lang weekend op een romantische bestemming. Deze informatie is gebaseerd op gegevens afkomstig van de boekingscomputer van Expedia.nl, de Nederlandse website van s werelds grootste online reisbureau.

De Valentijns-reiziger verblijft ook nog eens in een hotel van de duurdere prijsklasse, vier of vijf sterren. On line reiswebsites bieden voor deze categorie hotels zeer interessante prijzen en daardoor zijn geliefden in staat te genieten van het comfort van een luxe overnachting, aldus Adam Closenberg, Country Manager Nederland van Expedia.nl.

Londen populairst
Londen is al jaren de populairste bestemming voor een stedentrip op Valentijnsdag en is dat ook weer dit jaar. Parijs, de stad van de romantiek bij uitstek, is de tweede keuze van de Nederlandse reiziger voor dit Valentijns-weekeinde. Nummer drie is München. Deze Beierse hoofdstad stijgt de laatste jaren snel in populariteit, men treft er prachtige winkels en zeer trendy uitgaansgelegenheden. Andere steden die ook snel aan populariteit winnen zijn Berlijn en Rome. Steden in de Benelux Brussel, Brugge en Maastricht zijn dit jaar minder in trek, want met maandag als extra dag reizen geliefden iets verder.

Voordeliger hotelkamers in duurdere prijsklasse Reizigers zijn voordeliger uit bij een hotelovernachting dan vorig jaar. Wanneer de prijzen van de hotelkamers tijdens het Valentijns-weekeinde worden vergeleken met die van 2004, dan zijn dit jaar voor vele bestemmingen de hotelkamers interessanter geprijsd.

Duurdere aanbiedingen
Reizigers die boeken via Expedia.nl blijken met het Valentijns-weekeinde dikwijls gebruik te maken van de speciale aanbiedingen voor hotels in de duurdere prijsklasse (vier of vijf sterren). De prijs van de hotelkamer speelt tijdens Valentijn dan voor een keer geen rol. Geliefden reizen naar de stad die zij het meest romantisch vinden voor een geslaagd Valentijns-weekeindjeweg.

Noot voor de redactie,