Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


10 februari 2005


Nunspeet - Brandstichting bromfiets


Op woensdagavond (09-02) werd er een bromfiets gestolen aan de Sportlaan. De bromfiets werd (nog steeds afgesloten met een kettingslot) door de daders meegenomen naar het winkelcentrum aan de Colijnstraat en nabij een supermarkt rond 21.30 uur in brand gestoken. De brand was snel onder controle zodat erger kon worden voorkomen. Het signalement van de vermoedelijke daders is: een meisje, leeftijd 15-18 jaar, droeg een lichtblauwe sweater met een grote zwarte opdruk op de achterzijde; een kleine en een lange jongen, beiden rond de 17 jaar, waarvan de langste een blauw winterjack droeg. De politie verzoekt getuigen van de diefstal én de brandstichting zich te melden via 0900 8844.


Harderwijk - Mishandeling jongen


Een 18-jarige inwoner van Zeewolde werd op dinsdag (08-02) rond 16.00 uur mishandeld door een groep jongeren. Hij liep samen met twee vriendinnen op de Donkerstraat en passeerde een groep van ongeveer tien jongeren van ongeveer 16 jaar. Twee jongens uit de groep liepen naar hem toe en begonnen te schelden en hem uit te dagen. Aangever reageerde niet en liep door naar de Frisialaan. Onderweg werd hij gevolgd door de hele groep.In de Frisialaan aangekomen begonnen de twee jongens hem te slaan en te schoppen. Aangever was inmiddels aangekomen bij de woning waar hij moest zijn en zijn belagers dropen al scheldend af. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900 8844


Elburg - Verkeersongeval


Een 18-jarige bromfietser uit Kampen verleende geen voorrang aan een 25-jarige automobilist uit Elburg en een aanrijding was het gevolg. Het ongeval vond plaats op
woensdagmorgen (09-02) op de kruising Industriestraat en J.P. Broekhovenstraat.
De bromfietser werd met schaafwonden aan zijn been per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


't Harde - Pony overleeft aanrijding niet

Een 43-jarige automobiliste uit 't Harde kon een plotseling overstekende pony niet meer ontwijken en een aanrijding was het gevolg. Het voorval vond plaats op woensdagmiddag
(09-02) op de Bovenweg. De pony was losgebroken uit een weiland aan de Koeweg en kwam via een zandpad op de Bovenweg terecht. Het beestje raakte zwaargewond en de dierenarts heeft hem moeten laten inslapen.


Ermelo - Drie maal fout


Een 24-jarige automobilist uit Elspeet reed op woensdagmiddag (09-02) op de Julianalaan tegen de rijrichting in en kreeg daar een boete voor. Tijdens de controle door de politie bleek de auto niet verzekerd én was de APK verlopen. Voor deze feiten kreeg de man eveneens een boete.


Wezep - Inbraak bedrijven.

In de nacht van dinsdag op woensdag (08/09-02) werd er ingebroken in twee bedrijven aan de Zuiderzeestraatweg. Bij de supermarkt forceerde men de deur van de slagerij. Binnen werd een deur tussen de kantine en het kantoor eveneens opengebroken. In het kantoor werden de kasten doorzocht maar er werd niets ontvreemd. Bij een naastgelegen slijterij wist men via de kelder het pand te betreden.Uit het kantoor en de winkelkassa werd geld ontvreemd.


Epe - Verkeersongeval


Een 49-jarige automobiliste uit Nijbroek verloor op woensdagmorgen (09-02) de macht over het stuur op de Oenerweg, de oprit naar het viaduct over de A50. De aan haar auto gekoppelde aanhangwagen begon door de gladheid door opvriezen te slingeren waardoor de combinatie in een slip raakte, een lantaarnpaal raakte en het talud afschoot. Het bleef beperkt tot materiële schade.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --