Gemeente Schiedam


Energietips voor ondernemers

Ongetwijfeld heeft u het ook gehoord: de kosten van energie stijgen ook dit jaar weer sterk. Daardoor kan het zijn dat de energierekening van uw bedrijf dit jaar hoger wordt. Dat hoeft overigens niet. Met eenvoudige maatregelen kan namelijk het energieverbruik van veel bedrijven sterk worden verminderd. Een halvering van het energieverbruik binnen een jaar is beslist geen uitzondering. De gemeente Schiedam heeft een folder gemaakt die u helpt om dit soort besparingen ook binnen uw bedrijf te realiseren. Naast praktische maatregelen bevat de folder ook adressen waar u branchespecifieke informatie over dit onderwerp kunt vinden.

Bij elke maatregel staan de in de praktijk realiseerbare besparingen aangegeven. Deze zijn opgenomen om u inzicht te geven in de voordelen van energiezuiniger werken. Het kan u ook helpen bij het stellen van prioriteiten. Daarbij kunnen ook de praktijkervaringen van vier bekende Schiedamse ondernemers, Avezaat Cranes, Distilleerderij Nolet, Van Heck Group en Dominial van pas komen. Naast de genoemde kostenvoordelen, signaleren zij nog vele andere voordelen van het investeren in energiesparende maatregelen. Hun concurrentiepositie is er aanzienlijk door verbeterd.

Meer weten?
Meer weten over de folder met energietips voor ondernemers? Neem dan contact op met de Afdeling Bouwen en Milieu, Rob van Huis, via 010-246 5691 of r.v.huis@schiedam.nl. Ook kunt u terecht bij het Ondernemersloket van de Stadswinkel (010-246 5304) of op deze website onder het thema ondernemen > milieu.