Dienstenbond CNV

Sociaal Plan Schlecker binnen handbereik
10-02-2005

Het leek er in eerste instantie niet op uit te lopen maar een sociaal plan bij Schlecker ligt nu binnen handbereik. De afgelopen tijd is er wel het een en ander gebeurd. Het is natuurlijk wel van belang dat u daarvan op de hoogte bent.

Allereerst heeft de ondernemingsraad kortgeleden een gesprek gehad met de directie van Schlecker waar toch wat stappen genomen zijn. De ondernemingsraad is nu wel bereid om akkoord te gaan met de reorganisatie in verband met het sluiten van een dertigtal winkels in twee jaar tijd. Daaraan hebben ze wel sterke voorwaarden gebonden, te weten:

* het moet echt gaan om winkels die echt onrendabel zijn, dus niet dat de loonkosten te hoog zijn.

* het mogen er niet zomaar meer worden dan 30 winkels. Dit is het maximum. Als het meer wordt, moet overleg gepleegd worden met de OR.

* de OR wil een garantie dat een bepaald bedrag aan verlies voor Schlecker Nederland acceptabel is en dat ze dus niet zomaar kunnen reorganiseren als de omzet blijft tegenvallen. De organisatie in Nederland zal nog wel lange tijd verliesgevend zijn, een herstelplan zal dus enige jaren in beslag nemen. Als de situatie verliesgevend is, zou je in principe natuurlijk op elk moment de stekker eruit kunnen trekken. De OR heeft nu de garantie gevraagd dat dit niet gebeurt.

* De OR wil constructief met de directie in gesprek blijven om aan plannen te werken om uit de financiële malaise te komen. Het gaat dan met name om de marktpositie.

* De OR heeft de eis gesteld dat er pas mag worden gereorganiseerd als er een sociaal plan ligt dat met de bonden is afgesproken.

Over dat laatste punt, het sociaal plan, hebben wij gisteren met de directie van Schlecker gesproken. Wij hadden al eerder per brief aan de directie laten weten wat onze eisen waren. Deze eisen zijn gebaseerd op hetgeen u in de ledenvergaderingen aan ons heeft laten weten. We konden dus voortvarend aan de slag gaan. De belangrijkste punten die wij gerealiseerd wilden hebben in het sociaal plan waren natuurlijk de begeleiding van werk naar werk en een redelijke vergoeding. Op beide onderwerpen heeft Schlecker een goede beweging gemaakt. Schlecker biedt nu een beperkt pakket aan dat een medewerker kan helpen (via trainingen) om aan ander werk te komen. Als een medewerker daarvoor kiest, krijgt hij/zij bij een ontbinding een vergoeding op basis van de kantonrechtersformule mee met een correctiefactor van 0,75. Als iemand geen begeleiding wenst, krijgt u een vergoeding mee met een correctiefactor van 1. Als u in deze situatie komt, is het het beste om naar uw persoonlijke situatie te kijken en kunnen wij u ook individueel adviseren. Wij raden u aan om dan even contact op te nemen.

Dat zijn de belangrijkste punten. We hebben op een aantal andere punten nog wel enige verbetering kunnen afspreken maar dat zijn wel minimale stappen. Denk bijvoorbeeld aan de regeling over reiskosten (bij overplaatsing) en het opnemen van vakantiedagen. Hoe dat er precies uit komt te zien, is nu nog niet bekend. De tekst van het sociaal plan moet nog worden aangepast. Dat zal ongeveer twee weken duren. Wij zullen de tekst vervolgens aan u toesturen met een toelichting daarbij. Vervolgens is het woord aan u! Onze leden beslissen immers of het sociaal plan voldoende is. Pas als het sociaal plan door u is goedgekeurd, kan de reorganisatie officieel van start gaan. Als u behoefte heeft aan een ledenvergadering om het sociaal plan uit te leggen, verzoeken wij u dat aan ons door te geven. Dan kunnen we bekijken of daar voldoende animo voor is. U kunt daarvoor mailen met:
n.poelgeest@cnvdibo.nl. of laat een bericht achter bij het secretariaat:
telefoonnummer 035-6460580.

Tot slot: wij blijven uiteraard uiterst bezorgd over de situatie waarin Schlecker verkeert. De problemen zijn gewoon niet opgelost met deze reorganisatie. Wij zijn er natuurlijk niet voor om alleen maar op te komen draven als er een brandje is. Het is nodig om structureel bij de zaak betrokken te blijven. We hebben daarom afgesproken om in april opnieuw met de directie samen te komen om de stand van zaken weer te bespreken (is er al een herstelplan etc. etc.)

Wij blijven u op de hoogte houden. Zodra wij de tekst van het Sociaal Plan hebben, wordt die naar u toegestuurd. Houdt het dus in de gaten! Heeft u nu al vragen of opmerkingen? Bel of mail dan gerust. Tel: 035-6460580 of mail:
n.poelgeest@cnvdibo.nl. Mail werkt het beste omdat ik niet de hele dag op kantoor ben en ik wel af en toe de rust en tijd heb om de mail te beantwoorden. Wilt u mij toch persoonlijk spreken, laat dan vooral een berichtje achter als ik er niet ben, dan bel ik u terug!