Gemeente Wijdemeren


09/02/2005

Burgemeester en wethouder onder indruk van jachtwerf in Kortenhoef

Burgemeester Don Bijl en wethouder Yvonne Siemons brachten woensdagmiddag 9 februari een werkbezoek aan Jachtwerf Gebr. De Kloet in Kortenhoef. De burgemeester en wethouder waren zeer onder de indruk van dit bijzondere familiebedrijf. "Steeds weer ontdekken we, wat voor prachtige bedrijven we hebben in Wijdemeren", aldus de beide collegeleden.

Sinds 1959 bouwt het bedrijf polyester zeiljachten zoals de bekende Fellowships, Midgets en Sailhorse. Wethouder Siemons: "De kleinzoon van de oprichter van het bedrijf, Martin de Kloet, heeft onlangs het roer overgenomen. Hij vertelde ons vol enthousiasme en met veel kennis van zaken over de bouw van de zeilboten. De export van het bedrijf naar Engeland heeft een grote vlucht genomen. Met zestien man personeel werkt hij nog ambachtelijk. Tegelijkertijd houdt hij rekening met alle moderne wet- en regelgeving."

Tijdens het bezoek kwam ook de fabricage van roestvrij stalen producten, zoals scheepsbeslag, keukenbladen en producten voor operatiekamers aan de orde. Burgemeester Bijl: "Het is een veelzijdige bedrijf en ze leveren vakmanschap. De heer De Kloet vertelde ons bovendien dat hij blij is met het nieuwe bestemmingsplan "Wijde Blick" dat onlangs door de raad is goedgekeurd. Het plan biedt hem nieuwe mogelijkheden voor zijn bedrijf. En dat is goed om te horen."