Gemeente Borger-Odoorn


10-02-2005
EERSTE WORK FIRST KANDIDAAT AAN DE SLAG

Op donderdag 10 februari is de eerste kandidaat van het Work first project officieel begonnen bij Werkstad in Stadskanaal. Wethouder Alberts van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is bij deze feestelijke officiële start aanwezig geweest.

Feestelijke start
Op dinsdag 1 februari is de gemeente begonnen met het aanbieden van het Work first traject aan (nieuwe) bijstandsgerechtigden. Op donderdag 10 februari om 9 uur 's ochtends is in het bijzijn van wethouder Alberts de eerste kandidate feestelijk begonnen in de kringloopwinkel van Werkstad. Ook de directeur van Werkstad de heer H. Ten Hof was hierbij aanwezig.

Verloop project
In de eerste week van het project zijn tien cliënten aangemeld voor dit project: acht cliënten gaan aan de slag bij Werkstad en Wedeka, één cliënt gaat stage lopen bij een bedrijf en één cliënt heeft een ander traject aangeboden gekregen.

Inhoud Work first traject
Doel is om de afstand tot de arbeidsmarkt klein te houden, sociale uitsluiting te voorkomen en de instroom in de bijstand te beperken. Doelgroep zijn alle nieuwe mensen die een bijstandsuitkering aanvragen en die aan het werk zouden kunnen. Het traject bestaat uit gemiddeld 20 uren werkzaamheden verrichten bij Werkstad of Wedeka. De overige tijd dient besteed te worden aan solliciteren en andere activiteiten om betaald werk te vinden. De werkzaamheden worden verricht met behoud van de uitkering.