Ingezonden persbericht


The Publicity Company

PERSBERICHT Amsterdam, 17 januari 2005

Stay Awake van The Sheer is de titelsong van Flirt

Stay Awake van The Sheer wordt de titelsong van de romantische komedie Flirt die op Valentijnsdag in première gaat. In de film van Jaap van Eyck spelen Egbert Jan Weeber, Rifka Lodeizen, Marcel Hensema en Lidewij Mahler de hoofdrollen. De populaire Haarlemse band The Sheer ontvangt binnenkort een Zilveren Harp en is genomineerd voor een Edison Award.

Stay Awake verschijnt vrijdag 11 februari als single. Corrino Films, de producent van Flirt, draait de videoclip. De Haarlemse band, die bestaat uit Bart "Stash" van Liemt, Jasper Geluk, Jorn van der Putte en Gertjan Zegel, brak in 2002 door. The Sheer werd tweede bij Popslag, won een Essent Award en speelde op Lowlands. In 2003 kreeg de band een platencontract bij Universal Music en werkte met de Amerikaanse topproducer Daniel Presley in Zweden aan het debuutalbum The Keyword Is Excitement! Het afgelopen jaar sloot The Sheer af met een kerstoptreden in Paradiso. Voor 2005 stapelen de hoogtepunten zich al op. Op 16 februari krijgt The Sheer een Zilveren Harp uitgereikt, terwijl de band bovendien is genomineerd voor een Edison Award in de categorie nieuwe groep/artiest nationaal.

Flirt is een romantische komedie over twintigers, eeuwige trouw en ware liefde. De ontmoeting van acteur Lex met Ankie betekent liefde op het eerste gezicht. Lex heeft echter meer vriendinnen. Gewone vriendinnen zijn dat, met hoogstens een beetje geklooi. Dat vindt hij geen vreemdgaan. Bovendien is geestelijke trouw toch veel belangrijker? Regisseur Jaap van Eyck schreef samen met Eddy Terstall het scenario van Flirt. De hoofdrolspelers zijn Egbert Jan Weeber, Rifka Lodeizen, Marcel Hensema en Lidewij Mahler. Flirt heeft een feestelijke première op Valentijnsdag, 14 februari 2005. Drie dagen later brengen Three Lines Pictures en Foreign Media Group de film uit in de Nederlandse bioscopen.

De website van Flirt: www.flirtdefilm.nl

Voor meer persinformatie: Priscilla Wattimena

www.ThePublicityCompany.com, t: 020 612 7000, e: priscilla@publicy.nl