Gemeente Eemsmond


Gemeente Eemsmond ontvangt CdK Alders
dinsdag 8 februari 2005

Op vrijdag 11 februari 2005 brengt de heer J.G.M. Alders, Commissaris van de Koningin in de provincie Groningen, een bezoek aan de gemeente Eemsmond. De heer Alders bezoekt elke twee jaar alle gemeenten in onze provincie. Tijdens het gemeentebezoek van aanstaande vrijdag wordt gesproken over de themas "intergemeentelijke samenwerking" en "de financiële positie van de gemeente". Daarnaast wordt een tweetal bedrijfsbezoeken afgelegd.

Programma
Na ontvangst op het gemeentehuis in Uithuizen staat een presentatie met genoemde themas op het programma. Vervolgens wordt een bezoek gebracht aan de Moutfabriek van Holland Malt en het Zeemanshuis in de Eemshaven. Na terugkeer is er een lunch met het college en de fractievoorzitters van de raad. Tot slot staan Alders en burgemeester Renkema gezamenlijk de pers te woord.

Gezelschap
De heer Alders laat zich vrijdag vergezellen door de heren H.J. Bolding (Griffier der Staten), J.R. Visser (Kabinetschef) en A. van Bolhuis (regiomanager Noord van de provincie Groningen). Vanuit de gemeente Eemsmond zijn, naast burgemeester Renkema, de wethouders mevr. J.R. van Warners, H.J. Bolwijn, R.R. Eisinga en gemeentesecretaris H.J.J. Groothuis aanwezig.

Vijfde bezoek
Vrijdag is het de vijfde keer dat de heer Alders op werkbezoek komt in Eemsmond. Eerdere bezoeken vonden plaats in 1996, 1998, 2001 en 2003.