Rijn & Venen 11.00 uur

Utrecht 11-02-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Door de mand

MAARSSEN- Op donderdagochtend werden twee jongens aangehouden omdat ze vermoedelijk in een auto hadden ingebroken. Omstreeks 09.50 uur zagen agenten twee jongens fietsen op de Kyperstraat. Agenten kregen net de melding dat er in een auto was ingebroken in deze omgeving. De agenten van het biketeam gingen achter deze personen aan. De jongens werden gecontroleerd en werden naar hun identiteitsbewijs gevraagd. Een van de jongens kwam vervolgens met een paspoort aan die niet van hem was maar, naar later bleek, eerder was gestolen uit een auto. De twee 16-jarige jongens uit Maarssen werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tijdens een verhoor bekende een van de jongens al twee auto-inbraken. De politie zet het onderzoek voort.

Hennep

MONTFOORT- Op donderdag werd een hennepkwekerij zonder planten aangetroffen in een woning aan de Maarschalklaan. Een deurwaarder was in deze woning gestuit op een ruimte welke was ingericht als een ruimte waarin hennep verbouwd kan worden. Er waren echter geen planten meer aanwezig. Vermoedelijk was er ook stroom illegaal afgetapt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijden onder invloed

WOERDEN- Op donderdagavond werd een man aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Omstreeks 22.20 uur werd de 29-jarige automobilist uit Eindhoven gecontroleerd. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 700 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren. Op vrijdagochtend werd omstreeks 02.30 uur een 57-jarige automobilist uit Woerden gecontroleerd. Hij had ook gedronken en blies op het bureau 510 ug/l. Ook tegen deze man is proces-verbaal opgemaakt.

Utrechters aangehouden op verdenking diefstal fiets

MAARSSEN - Op woensdagmiddag 9 februari omstreeks 14.10 uur meldde een politieman in zijn vrije tijd dat hij gezien had, dat er een groepje jongens op fietsen in de wijk Zwanenkamp er mogelijk vandoor waren gegaan met een gestolen damesfiets. Politiemensen van het biketeam Maarssen spoedden zich door de Maarssenbroekse wijken richting de bewuste wijk. In de wijk Pauwenkamp kwamen de bikers het groepje tegen en wisten de groep van in totaal zeven knapen uit Utrecht (variërend in leeftijd van 13 en 15 jaar) staande en vervolgens aan te houden met inderdaad in hun bezit een gestolen damesfiets.