Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 11 februari

* JONGENS AANGEHOUDEN NA RIJDEN IN GESTOLEN AUTO

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Rotterdam-West hebben donderdagavond twee jongens uit Rotterdam (14 en 15 jaar oud) aangehouden nadat zij in een gestolen auto hadden gereden. Surveillerende agenten zagen dat de auto als gestolen stond gesignaleerd en wilden de bestuurder staande houden. De wagen stopte en zowel de bestuurder als de drie inzittenden vluchtten weg. De 15-jarige bestuurder van de auto en een 14-jarige inzittende konden na een achtervolging worden aangehouden. Enige tijd later werd een 25-jarige Rotterdammer aangehouden in verband met diefstal van de auto vanaf de Ruwaardstraat op donderdagmiddag. Het drietal is overgebracht naar een politiebureau waar zij in verzekering zijn gesteld. De politie van het district Rotterdam-West stelt een nader onderzoek in.


* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
SCHIEDAM/ROTTERDAM - De politie van het district Schiedam heeft donderdagochtend een hennepkwekerij aan de Vlaardingerstraat ontmanteld. In het pand werd een onderzoek ingesteld op grond van de Opiumwet waarbij 1100 hennepplanten werden aangetroffen. De planten en de voor de groei benodigde apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. Personeel van het energiebedrijf constateerde dat de stroom illegaal werd afgetapt. Naar de eigenaar wordt een nader onderzoek ingesteld. Ook in een woning aan de Abraham Kuyperlaan is donderdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld. De planten waren al geoogst. Ruim 6,5 kilo henneptoppen en de apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. Personeel van het energiebedrijf constateerde dat de stroom illegaal was afgetapt en dat er een keer brand was geweest in de meterkast. Een onderzoek naar de verantwoordelijke(n) wordt ingesteld.


* OVERVAL IN WONING; GETUIGENOPROEP
KRALINGEN-CROOSWIJK - Een 36-jarige Rotterdammer is donderdagmorgen, omstreeks half negen, in zijn woning aan de Pijperstraat overvallen. De man lag te slapen en werd vermoedelijk door twee mannen in elkaar geslagen. Een 28-jarige vrouw wilde rond negen uur de woning binnen maar kreeg de deur niet open. Door de brievenbus zag zij enkele mannen lopen. Gewaarschuwd politiepersoneel stelde een onderzoek in de woning in waarbij het slachtoffer werd gevonden. Hij is met vermoedelijk hoofdletsel overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Nog onbekend is wat door de overvallers werd meegenomen. De recherche van district Oost is opzoek naar getuigen van dit misdrijf. De overvallers zijn vermoedelijk gedurende de nacht het portiek van de woning aan de Pijperstraat ingegaan. Rond negen uur zijn de mannen weggevlucht. Door één van hen werd de brandgang genomen die uitkomt op de Pootstraat. Heeft u een van de overvallers gezien of beschikt u over andere informatie die betrekking heeft op dit misdrijf neemt u dan contact op met telefoonnummer 0900-8844.