NPS/VARA/VPRO
Uitzending : zondag 13 februari, ca. 12.05-13.05 uur, NLD 3 (herhaling maandag 14 februari ca. 13:15 uur op NLD 1)

// Antiterreurwetgeving en de rechtstaat

Antiterreurwetgeving en de rechtstaat
Er is een conflict uigebroken tussen politiek en de rechterlijke macht. Nederlandse rechters waarschuwen ervoor dat de antiterreurwetgeving van het kabinet de rechtstaat in gevaar brengt. Een debat tussen Wil Tonkens- Gerkema, voorzitter van de Nederlandse vereniging voor Rechtspraak (NVvR), en Wim van Fessem, justitiewoordvoerder voor het CDA in de Tweede Kamer.

Bouwen aan vertrouwen
Is de bouwwereld de crisis te boven aan het komen, vier jaar na het bekend worden van de bouwfraude. Is de breuk in het vertrouwen met de overheid hersteld en behoort het omstreden vooroverleg definitief tot het verleden? Te gast in Buitenhof: Herman Hazewinkel, voorzitter van de raad van bestuur van Volker Wessels, een van de grootste bouwondernemingen van ons land.

Kwaliteit verpleeghuizen
Onder druk van de Tweede Kamer wordt de controle op de kwaliteit van de verpleeghuizen opnieuw verscherpt. Hoe komt het toch dat de sector er niet in slaagt de misstanden in verschillende instellingen uit te bannen? Een gesprek met Mariëlle Rompa, directeur van brancheorganisatie Arcares.

p.s. de genoemde onderwerpen zijn onder voorbehoud, en kunnen door ontwikkelingen in de actualiteit nog veranderen.

Presentatie:

Peter van Ingen

Columnist:

Ronald Plasterk

Eindredactie:
Rob de Lange

Webredacteur:

Ralf van Kouwen

Een productie van NPS/VARA/VPRO. Bekijk voor de meest actuele informatie onze website : www.buitenhoftv.nl