Politie Groningen

Persberichten zondag 13 februari 2005

Provincie Groningen 13-02-2005 -

Winschoten: koperdieven aangehouden
In de Maasstraat in Winschoten heeft de politie zaterdagmiddag twee mannen in de leeftijd van 16 en 20 jaar uit Veendam en Muntendam aangehouden. De mannen werden na een melding van getuigen op heterdaad betrapt bij het stelen van koper uit een sloopwoning aan de Rijnstraat in Winschoten. Bij de woning werden tassen (vermoedelijk van de verdachten) aangetroffen met daarin meerdere koperen onderdelen en gereedschap. De mannen zijn ingesloten voor verhoor en nader onderzoek.

Winschoten: militair vernielt politieauto
De politie heeft zaterdagnacht aan de Blijhamsterstraat in Winschoten een 21-jarige man aangehouden. De man liep in de Blijhamsterstraat recht op een rijdende politieauto af. Nog voordat de besturende agent de auto tot stilstand kon brengen liep de man tegen de politieauto aan en belandde op de motorkap. Hij gleed er weer vanaf en liep langs de politieauto weg tegelijkertijd tegen de wagen aan schoppend en slaand. Nadat de politieauto was gestopt liep de man weer naar de voorkant en sloeg een deuk in de motorkap. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De verdachte is beroepsmilitair (Seedorf) reden waarom het onderzoek is overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Nieuwe Pekela: dronken automobiliste aangehouden
Aan de Provincialeweg N367 in Nieuwe Pekela heeft de politie zaterdagnacht een 42-jarige vrouw uit Veendam aangehouden. Een politiepatrouille zag tijdens de surveillance langs de N367 een auto half in een sloot hangen. In de wagen werd de aangehouden vrouw als bestuurster aangetroffen. Ze bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Toen de vrouw uit haar auto was gestapt en naar de politieauto wilde lopen waarmee ze naar het politiebureau zou worden gebracht bleek ze zo onvast ter been te zijn dat ze in de langs de weg gelegen sloot viel. De verdachte klom uit de sloot en leunde kort tijd tegen haar auto alvorens een nieuwe poging te ondernemen in de richting van de politieauto. Ook dat mislukte want toen de steun van de auto kwijt was viel ze opnieuw in de sloot. Politiemensen hebben de vrouw daarop uit het water gehaald en haar onder begeleiding in de politieauto gezet. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau voor de ademanalyse. Ze bleek echter te dronken om een ademtest te kunnen afleggen. Daarom is van haar een bloedproef genomen. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. Ze is na verhoor heengezonden. Haar rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Veendam: jongens vernielen abri
Twee jongens in de leeftijd van 15 en 16 jaar, beiden uit Veendam zijn zaterdagnacht door de politie aangehouden aan Fauna in Veendam. De knapen werden opgepakt nadat getuigen hadden gemeld dat het tweetal een ruit had vernield van en abri aan de Sorghvlietlaan in Veendam. Van de abri bleek inderdaad een ruit te zijn ingegooid. Beide jongens zijn door de politie meegenomen naar het bureau waar ze de vernieling bekenden. Na verhoor zijn de jongens aan hun ouders overgedragen.

Hoogezand: man aangehouden voor bedreiging
Wegens bedreiging heeft de politie zaterdagavond in de Hoofdstraat in Hoogezand een 28-jarige man uit Haren aangehouden. De verdachte reed op een fiets die door een 17-jarige man uit Sappemeer werd herkend als zijnde zijn gestolen eigendom. Die sprak de verdachte aan over de fiets en er ontstond een woordenwisseling. Tijdens het geschil dreigde de verdachte met een mes. De politie werd gewaarschuwd en de Harenaar werd aangehouden. Bij de aanhouding werd bij de verdachte inderdaad een mes aangetroffen. Hij is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader verhoor. De politie stelt een onderzoek in.

Veendam: clandestiene zender
In samenwerking met de opsporingsdienst van het agentschap Telecom van het ministerie van economische zaken heeft de politie zaterdagmiddag een einde gemaakt aan de uitzendingen van de illegale zender Streetlife in Veendam. Streetlife zond regelmatig muziek uit vanuit een woning aan de Fregatstraat in Veendam. Tegen de 18-jarige eigenaar van de zender is proces-verbaal opgemaakt. Zijn zendapparatuur is in beslag genomen.

Bedum: omgewaaide boom valt op auto; bestuurster gewond Een 39-jarige automobiliste uit Warffum is zaterdagmiddag aan de Wilhelminalaan in Bedum. Terwijl de vrouw daar in haar auto langsreed viel een omwaaiende boom op haar auto. De vrouw liep aangezichtsletsel op en moest naar een ziekenhuis worden gebracht voor behandeling. Haar auto is door een berger weggesleept.

Snelheidscontroles regio: Zaterdag
Vledderveen: Waterschapsweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 56 voertuigen, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 96 km.
Veendam: Egypteneinde
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 78 voertuigen, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 88 km.

Groningen: poging overval speelgoedwinkel
Een nog onbekende man heeft zaterdag getracht een overval te plegen op een speelgoedwinkel aan de Brugstraat in Groningen. De verdachte kwam de winkel binnen en bedreigde een 16-jarige winkelmedewerker met een mes. Daarbij eiste de verdachte geld. De medewerker reageerde niet direct en toen een twee medewerker in de richting van de verdachte liep vluchtte deze de zaak uit. Hij werd bij een onderzoek in de omgeving niet meer aangetroffen. De politie onderzoekt de overvalpoging.

Groningen: aanhoudingen na onenigheid
Aan de Grote Markt in Groningen werd zondagmorgen vroeg een jongen aangereden door een meisje op een scooter. Toen een
binnenstadbezoekster daar een opmerking over maakte in het voorbijgaan werd ze tegen de grond geslagen door een vrouw. Ze krabbelde overeind maar werd direct daarop in het gezicht geslagen door een man. Het slachtoffer (22) kreeg hulp van haar broer (17) maar ook hij kreeg rake klappen van een manspersoon. De politie werd gebeld waarop twee mannen van 29 en 23 jaar uit Groningen, respectievelijk Uithuizermeeden door de politie konden worden aangehouden. Ze zijn meegenomen naar het bureau en ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Groningen: wildplasser aangehouden
In de Oude Ebbingestraat heeft de politie zaterdagnacht een 33-jarige man uit Groningen aangehouden. De stond in het openbaar te plassen en kreeg daarvoor een bekeuring. Hij wilde echter niet meewerken en bleek tevens niet in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs. Daarop is de man aangehouden en meegenomen. Hij is na verhoor met bekeuringen voor wildplassen en het niet kunnen tonen van een ID-bewijs heengezonden.

Groningen: bedreiging
Een 16-jarige jongen uit Groningen is zaterdagnacht door de politie aangehouden in een horecagelegenheid aan de Grote Markt in Groningen. De verdachte gedroeg zich vervelend en agressief naar andere bezoekers door andere te dreigen mensen neer te zullen steken. Hij werd door personeel overmeesterd en aan de politie overgedragen. De verdachte liet zich daarbij meerdere keren beledigend uit tegen politiemensen. Hij is meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor bedreiging en belediging. Hij is na verhoor heengezonden.

Groningen: man mishandeld
In een woning aan de Berkenlaan is zaterdagavond een 24-jarige Groninger mishandeld. Hij kreeg ruzie over een onderling geschil met drie mannen. De ruzie liep uit de hand en er ontstond een handgemeen waarbij het slachtoffer door zijn opponenten werd geslagen. Hij liep letsel op en is door een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis voor behandeling. Gewaarschuwde politiemensen hielden tijdens een onderzoek in een andere woning aan de Berkenlaan drie mannen in de leeftijd van 25, 37 en 47 jaar, alle drie uit Groningen, aan. Ze zijn ingesloten voor verhoor. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: man pleegt vernielingen in bibliotheek
Zaterdagmiddag heeft de politie in de Oude Ebbingestraat in Groningen een 52-jarige Stadjer aangehouden. De man wordt verdacht van het kapotslaan van twee ramen en deur van de openbare bibliotheek met een bierfles. Hij werd door een beveiligingsmedewerker aan gewaarschuwde politiemensen aangewezen. De verdachte, die merkbaar onder invloed van alcohol verkeerde, is meegenomen naar het bureau. Omdat hij nog 57 dagen gevangenisstraf tegoed heeft is de man na verhoor overgedragen aan de Parketpolitie en ingesloten.

Groningen: beschonken Duitse automobilist aangehouden
Op de Europaweg in Groningen heeft de politie zaterdagmorgen een 21-jarige automobilist uit het Duitse Aschendorf aangehouden. De man reed over de A7 naar Groningen en politiemensen zagen hem slingerend rijden. De man werd staande gehouden en bleek te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse 0.97 promille alcohol werd vastgesteld. De verdachte is na verhoor en overleg met de Officier van Justitie met een rijverbod van 4 uur en een geldboete van 400 euro heengezonden.