Politie Twente

Persberichten Politie Twente



Vernieling

Ruit bushokje vernield

Enter

Op vrijdag 11 februari omstreeks 22.35 werd er een ruit van een bushokje vernield aan Rijssenseweg t.h.v. een betonfabriek in Enter. Zes jongens uit Enter van 16 en 17 jaar werden hiervoor aangehouden en overgebracht naar het bureau. Zij bekenden dat zij met stenen de ruiten van 2 bushokjes hadden ingegooid. De ouders van de verdachten zijn in kennis gesteld en zij kwamen de jongens halen. Alle verdachten zijn nog niet eerder met politie en justitie in aanraking geweest. Zij worden doorverwezen naar bureau Halt (bps: 05-018532)

Hennepkwekerij ontmanteld

Bijna 400 hennepplanten opgeruimd

Hengelo

Op de eerste verdieping van een woning aan de Deldenerstraat is vrijdag 11 februari omstreeks 16.30 uur een hennepkwekerij ontdekt en deze is hierop direct ontmanteld. Bijna 400 planten werden aangetroffen. De gehele hennepkwekerij is vernietigd. Een 21-jarige bewoner van het pand is voor nader verhoor meegenomen naar het bureau.(bps: 05-018418)

Vechtpartij

Verdachte vechtpartij aangehouden

Hengelo

Op zaterdag 12 februari omstreeks 01.20 uur werd een 47-jarige man uit Enschede aangehouden en meegenomen naar het bureau, waar hij is ingesloten. Dit, omdat hij op de Wegtersweg in Hengelo op een parkeerplaats een 26-jarige man uit Hoofddorp had geslagen. Er waren op dat moment ongeveer 75 mensen aanwezig op de parkeerplaats. Verschillende personen hadden klappen ontvangen en uitgedeeld. Echter niemand wilde verder aangifte doen. Na de komst van de politie werd het weer wat rustiger en gingen de meeste personen naar huis. (bps: 05-018572)

Automobilist negeert stopteken

Politie zet achtervolging in

Enschede

Op vrijdag 11 februari omstreeks 20.30 uur geven collega's een automobilist op de Zuidhollandlaan een stopteken. De automobilist rijdt vervolgens met hoge snelheid weg. Er wordt een achtervolging ingezet (o.a. via de wijk Boswinkel, Wethouder Beversstraat, Van Deinzelaan, de wijk door, over de Varviksingel, Perikweg, wijk door, Cromhoffsbleekweg en de Tubantiasingel). Vervolgens parkeerde hij zijn auto aan de Tubantiasingel. De bestuurder kon toen worden aangehouden. De automobilist was een 27-jarige man uit Enschede. Bij fouillering bleek de man in het bezit te zijn van drugs. De man is voor nader verhoor meegenomen naar het bureau en hier ingesloten.(bps: 05-018504)

Verduistering

Taxirit wordt niet betaald

Almelo

Op zondag 13 februari omstreeks 02.00 uur komt er een melding binnen dat uit een taxi van een Amsterdamse taxichauffeur twee klanten zonder te betalen zijn uitgestapt. De twee mannen waren door de taxichauffeur van Amsterdam naar Almelo gebracht. De taxichauffeur zag echter op welk adres een van de mannen naar binnen ging. De politie kon na deze aanwijzing een 42-jarige man uit Almelo aanhouden i.v.m. verduistering.(bps: 05-018936)

Overlast van dronkenschap

Dronken man aangehouden

Almelo

Op zaterdag 12 februari omstreeks 17.30 uur wordt er een 63-jarige Almelose man aangehouden in de Nieuwstraat, omdat hij het winkelend publiek lastig viel. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De man is meegenomen naar het bureau en ter ontnuchtering ingesloten. (bps: 05-018811)

Ramkraak

Winkel leeggeroofd

Losser

Op zondag 13 februari omstreeks 05.30 uur ging het alarm af bij een winkel aan de Brink. Ter plaatse bleek dat er een ramkraak had plaatsgevonden. Men is met een auto achteruit tegen de pui aangereden om zo de winkel binnen te kunnen komen. Meerdere parfums en horloges zijn weggenomen. De eigenaar van de winkel zal inventariseren wat exact is weggenomen en zal aangifte komen doen. (Meer informatie is nog niet beschikbaar) (bps: 05-019005)

Diefstal uit winkel

Winkeldief aangehouden

Almelo

Op zaterdag 12 februari omstreeks 14.50 uur wordt een winkeldief aangehouden. Een 42-jarige man uit Nijverdal had bij een winkel aan de Grotestraat een aantal spullen ontvreemd. De bedrijfsleider heeft de man hierop aangesproken en hem verzocht te blijven totdat de politie kwam. De man is meegenomen naar het bureau.(bps: 05-018728)

Inbraak bedrijf

Politie spoort inbreker op

Glane

Op zondag 13 februari omstreeks 04.00 uur komt er een melding binnen dat er ingebroken zou worden bij een bedrijf aan de Gronausestraat. Daar bleek inderdaad dat er was ingebroken, een deur was geforceerd. Er waren op dat moment geen personen aanwezig in het pand, maar er stonden wel spullen klaar die mogelijk nog opgehaald zouden worden. De omgeving van het bedrijf is toen nader onderzocht. Er werd een verdachte persoon aangetroffen in de omgeving van het bedrijf. De man een 47-jarige inwoner van Goor is meegenomen voor nader verhoor naar het bureau en vervolgens ingesloten.(bps: 05-018504)

Diefstal bromfiets

Gestolen bromfiets wordt aangetroffen

Hengelo

Op zaterdag 12 februari wordt er in de vooravond een bromfiets gestolen die geparkeerd stond aan de Leuvenstraat. De zoon van de eigenaresse van de bromfiets besluit om in de omgeving rond te kijken of hij de bromfiets mogelijk aantreft. Even later ziet hij inderdaad een tweetal jongens rijden op de bromfiets van zijn moeder. Dit is op de W. van Otterloostraat. De man rijdt met zijn auto de jongens op de bromfiets klem. Hierop gooiden de jongens de bromfiets van zich af en rennen weg. De man zet de achtervolging in. Op aanwijzingen van deze man kon de politie even later de twee 15-jarige Hengelose jongens aanhouden en meenemen naar het bureau voor verder verhoor. (bps: 05-018885)


---- --

Marloes Nollen: telefoon 053-4555588