Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem, man aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 13-02-2005

De politie heeft zaterdagmiddag een 28-jarige Arnhemmer aangehouden. De Arnhemmer wordt verdacht van het mishandelen van zijn 22-jarige vrouw. De vrouw kwam naar het politiebureau om aangifte te doen van mishandeling. Ondertussen is de man in hun woning in Arnhem-Zuid aangehouden. De vrouw verklaarde vaker mishandeld te zijn door haar man. De verdachte is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, vier beschonken bestuurders aangehouden
Publicatiedatum: 13-02-2005

In Arnhem zijn zaterdag en de daarop volgende nacht drie beschonken automobilisten aangehouden.

Zaterdagochtend is een 19-jarige Arnhemse aangehouden op de A325. De vrouw reed onder invloed van alcohol en met een lekke band van Nijmegen naar Arnhem. De politie in Nijmegen had de vrouw een rijverbod gegeven voor vier uren. Maar de Arnhemse kroop toch achter het stuur. De Arnhemse politie werd gewaarschuwd; zij troffen de auto aan bij de afrit Elden. De vrouw is aangehouden voor het rijden onder invloed. Op het politiebureau is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en rijden tijdens een rijverbod.

Omstreeks half acht 's avonds reed een 29-jarige man uit de gemeente Apeldoorn aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed met hoge snelheid over de Sonsbeeksingel tegen het verkeer in, vervolgens negeerde hij op de Apeldoornseweg een rood verkeerslicht. Bij een tankstation aan de Apeldoornseweg ging de man tanken, waarop hij kon worden aangesproken op zijn rijgedrag. De man kreeg twee bekeuringen. Tevens is een blaastest afgenomen, waarbij bleek dat de man te veel gedronken had. Tegen de man is op het bureau proces-verbaal opgemaakt. Ook heeft hij een rijverbod gekregen voor de duur van twee uren.

Omstreeks half een 's nachts viel een automobilist uit Emmeloord (leeftijd onbekend) op doordat hij vanuit de Parkstraat via het fietspad langs de Eusebiusbuitensingel richting de Steenstraat reed. Agenten dwongen de man te stoppen op de Ir. J.P. van Muijlwijkstraat, waarna zij een blaastest afnamen. Het vermoeden van de agenten werd bevestigd: de man had te veel gedronken. Op het politiebureau is proces-verbaal opgemaakt tegen de automobilist, tevens kreeg hij een rijverbod voor de duur van drie uren.

Nog geen uur later was het weer raak in de omgeving van de Parkstraat. Een 35-jarige Arnhemmer negeerde op de Eusebiusbuitensingel het rode verkeerslicht en reed vervolgens de Parkstraat in. Bij controle bleek de automobilist niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Een blaastest wees vervolgens ook nog eens uit dat de Arnhemmer te veel gedronken had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed, rijden door roodlicht en zonder rijbewijs. De man kreeg een rijverbod (ook voor andere voertuigen) voor de duur van vijf uren. De sleutel van de auto is ingenomen en kon afgehaald worden door iemand met een geldig rijbewijs.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

De Steeg, drie jongens aangehouden voor brand in container
Publicatiedatum: 13-02-2005

De politie heeft drie jongens, van 16- en 17-jaar oud uit Doesburg en een 19-jarige uit Rheden, aangehouden op verdenking van brandstichting. Het drietal zou zaterdagavond op een schoolterrein in De Steeg een container in de brand hebben gestoken. Agenten reden in een onopvallend voertuigen in De Steeg, toen zij de jongens zagen rennen in de richting van de Posbank. Door een passant werden de agenten op de hoogte gesteld van de containerbrand. Twee van de drie werden even later aangehouden op de Parkweg, de derde was in eerste instantie ontkomen. Hij is zondagochtend in zijn ouderlijk huis aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, man bekeurd voor beledigen agenten te paard
Publicatiedatum: 13-02-2005

Een 27-jarige Westervoorter is in de nacht van zaterdag op zondag in de Korenstraat bekeurd voor het beledigen van agenten te paard. De man riep een beledigende opmerking in de richting van de agenten. De Westervoorter werd aangehouden. Hij heeft het politiebureau verlaten met een bekeuring op zak.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, twee broers aangehouden voor bedreigen portier
Publicatiedatum: 13-02-2005

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee broers van 40 en 44 jaar oud aangehouden. De twee worden verdacht van het bedreigen van een portier van een horecagelegenheid aan de Korenmarkt in Arnhem. De portier zou de mannen de toegang tot de zaak hebben geweigerd, waarna hij met de dood werd bedreigd. De gewaarschuwde politie heeft het tweetal aangehouden en ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden