Stad Utrecht, 12.20 uur

Utrecht 13-02-2005 - Nieuwsberichten districten Stad Utrecht

Dronken door rood licht

UTRECHT De politie zag zaterdagochtend rond 9.00 uur een 25-jarige bestuurder uit Utrecht slingerend over de Marnixlaan rijden. Tot twee keer toe negeerde de automobilist het rode verkeerslicht. Tijdens de controle bleek dat hij teveel gedronken had; hij had 340 ug/l alcohol in zijn lichaam. De man kreeg een rijverbod van twee uur en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. Daarnaast kreeg hij twee bekeuringen voor het rijden door rood licht.

Dronken bromfietser

UTRECHT Tegen een 24-jarige bromfietser uit Nieuwegein werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. Tevens kreeg hij een bekeuring voor het niet kunnen tonen van zijn identiteitsbewijs.

Omstreeks 00.30 uur zondagmorgen controleerden surveillerende agenten op de David van Mollemstraat een 24-jarige bromfietser uit Nieuwegein. De man bleek teveel gedronken te hebben; hij had 350 ug/l alcohol in zijn lichaam. Tevens kon hij zich niet identificeren. Hierop is hij aangehouden om zijn gegevens te kunnen achterhalen. Op het politiebureau kreeg hij een bekeuring voor het niet tonen van zijn identiteitsbewijs. Tevens werd proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed.

Dronken spookrijder

UTRECHT Surveillerende agenten zagen zondagmorgen rond 02.40 uur een 26-jarige automobilist uit Ameide op de Brailledreef gebruik maken van de verkeerde weghelft. Direct gaven zij hem een stopteken. Uit de ademtest bleek dat de man teveel gedronken had.

Op het politiebureau bleek uit de ademanalyse dat de man een alcoholpromillage van 505 ug/l in zijn lichaam had. Hij kreeg een rijverbod en tevens zal hij zich voor de rechter moeten verantwoorden. Tevens wordt tegen de man proces-verbaal opgemaakt voor het niet voldoende rechts houden en het in gevaar brengen van het overige verkeer.

Illegaal hennepafval gedumpt

UTRECHT De politie werd zondagmorgen rond 08.50 uur gestuurd naar de 2de Polderweg. Hier zouden hennepafval in het bos gedumpt zijn en stond er nog een gele bestelauto in het bos staan. Daar aangekomen troffen de agenten de bus weggezakt in de modder aan met daarnaast een hoeveelheid vuilniszakken met restanten van aarde en hennepplanten.

Een voorbijganger die in het gebied aan het hardlopen was, wees de agenten erop dat er verderop in het bos nog een bestelbus met twee mannen waren. Hierop zijn de agenten hiernaartoe gesneld en troffen de mannen, 22 en 35 jaar uit Utrecht. De bestelbus waar zij bij stonden was eveneens weggezakt in de modder. In deze bus lagen materialen voor het bouwen van een hennepplantage. De twee mannen zijn aangehouden voor het illegaal dumpen van afval en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De twee bestelbussen zijn door een takelbedrijf losgetrokken en weggesleept.

Uit onderzoek is gebleken dat de 35-jarige Utrechter niets met de zaak te maken had en is heengezonden. Tegen de 22-jarige Utrechter wordt proces-verbaal opgemaakt voor het illegaal dumpen van afval. Tevens zullen de kosten voor het verwijderen van het afval op hem worden verhaald. Ook hij is in de middag in vrijheid gesteld.

Oproep getuigen gewapende overval

UTRECHT Zaterdagavond vond er een gewapende overval op een horecagelegenheid aan de Morelstraat plaats.

Rond 20.40 uur kwam een onbekend gebleven persoon de gelegenheid in. Onder bedreiging van een mes, eiste hij geld. Nadat de medewerkster van de winkel, een 24-jarige vrouw uit Den Haag, enkele tientallen euros had gegeven, deed de dader nog een greep in de kassa en ging er samen met een ander persoon op een scooter vandoor richting de Hogelanden. De politie vraagt getuigen die meer informatie hebben over de overval te bellen met de recherche van district Marco Polo via 0900 8844 (lokaal tarief).

Signalement verdachte: man, blanke huid, ongeveer 1.80 meter lang, mager postuur, droeg een ¾ jas van spijkerstof en een zwarte bivakmuts.

Herhaaldelijk rijden zonder rijbewijs

UTRECHT Tijdens zijn surveillance zag een agent zaterdagavond omstreeks 19.10 uur een 23-jarige Utrechter over de Monnetlaan rijden. De agent herkende de man omdat hij tegen hem reeds tot twee keer toe een proces-verbaal had opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs. Toen de agent hem aansprak, werd de Utrechter erg boos. Hierop werd hij aangehouden. Naast een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs werd de auto in beslag genomen. De man is inmiddels weer in vrijheid gesteld.

Getuigen van beroving gezocht

UTRECHT Rond 20.15 uur werd een 25-jarige vrouw uit Utrecht door twee mannen van haar tas beroofd.

De vrouw liep over de Koekoekstraat toen zij van achteren werd vast gepakt. Zij moest haar tas afgeven. Toen zij dit in eerste instantie niet deed, pakte de man haar steviger vast waarop zij haar tas losliet. Hierop renden beide mannen de Koekoeksstraat uit. Een 27-jarige man uit Utrecht hoorde de vrouw gillen, kwam naar buiten en achtervolgde de mannen. Hij verloor ze bij de Havikstraat uit het oog en ging terug naar de vrouw om haar op te vangen. Hij had nog wel gezien dat een automobilist uit zijn auto stapte toen hij de mannen achterna zat. Vermoedelijk heeft deze man de berovers goed kunnen zien. Het kenteken van de auto van deze man is bekend bij de politie en zal benaderd worden.

Bent u getuige geweest van deze beroving? Neemt u dan contact op met het Straatroofteam van de Politie Utrecht via 0900-8844.