Politie Flevoland

Doorrijden na aanrijding

Almere 13-02-2005 - Na een aanrijding op de A6 ter hoogte van Almere Haven is zaterdagnacht een 52-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden. Hij reed van Almere Haven richting Almere Buiten en haalde een 27-jarige automobilist uit Almere in met vermoedelijk te weinig ruimte bij het wisselen van rijbaan.

De 27-jarige botste daarbij op de auto van 52-jarige, kwam tegen de vangrail en kwam achterwaarts op de rijbaan terecht. Na de botsing reed de 52-jarige door. Een 49-jarige Almeerder botste vervolgens tegen de auto van de 27-jarige, die zijn auto nog onverlicht op de weg had staan. Niemand raakte gewond.
Op basis van zijn signalement is de 52-jarige ter hoogte van Lelystad alsnog aangehouden. Hij had een promillage van ruim 2.2 en was tevens in bezit van harddrugs. Omdat hij al eerder is aangehouden wegens rijden onder invloed en zijn rijbewijs daarvoor al ingevorderd was, is zijn auto in beslag genomen. De 27-jarige verkeerde eveneens onder invloed en is ook overgebracht naar het bureau voor verhoor. Proces-verbaal wordt opgemaakt.