Binnensticht, 13.30 uur

Utrecht 13-02-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Bekeurd voor venten zonder vergunning

ZEIST De politie heeft op zaterdagavond 12 februari vier personen aangehouden omdat zij zonder vergunning rozen aan het verkopen waren.

Bewoners van de Leliestraat hadden gezien dat de vier aanbelden bij woningen waar de bewoners niet van thuis waren. Omdat zij dit niet vertrouwden, stelden zij de politie in kennis. Die stelde een onderzoek in en konden direct drie personen aanhouden, een vierde persoon bleek zich verstopt te hebben op een plat dak van een pand.

Het bleek te gaan om 16-jarig meisje, een 17-jarig meisje en een 19-jarige vrouw allen afkomstig uit Rotterdam en een 18-jarige vrouw uit Schiedam die volgens eigen verklaring rozen aan het verkopen waren.Vier emmers met rozen zijn in beslag genomen. Tegen de vier wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee meisjes aangehouden

BILTHOVEN Twee meisjes uit Bilthoven van respectievelijk 15 en 16 jaar oud, zijn op zondag 13 februari omstreeks 00.55 uur aangehouden op verdenking van mishandeling.

In een horecagelegenheid aan de Jan Steenlaan zouden de twee een 18-jarige plaatsgenote met een glas tegen haar voorhoofd hebben geslagen en aan haar haren te hebben getrokken. De 18-jarige liep hierdoor een zwelling aan haar voorhoofd op. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietser betrapt voor rijden onder invloed

ZEIST Een 22-jarige inwoner van Zeist is zondag 13 februari omstreeks 02.50 uur betrapt op het rijden onder invloed. Politiemensen zagen hem op zijn fiets op de Slotlaan tegen de rijrichting inrijden waarbij hij een automobilist hinderde.

Na een positieve blaastest op straat bleek na de ademanalyse op het bureau dat hij 680 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.