Persberichten zondag 13 februari

's-Hertogenbosch 13-02-2005

HUISELIJK GEWELD

's-Hertogenbosch - Zaterdagavond is een 39-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. De man wordt ervan verdacht in 's-Hertogenbosch enkele familieleden te hebben mishandeld en bedreigd. Bij de aanhouding van de man werd een diensthond ingezet omdat de man de politiemensen en de diensthond met een mes bedreigde. De Bosschenaar raakte daarbij gewond aan zijn arm. Hiervoor is hij behandeld in een ziekenhuis. Na behandeling is de man in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten. Bij de mishandeling is ook een van de familieleden licht gewond geraakt.

TE VEEL GEDRONKEN EN GEEN RIJBEWIJS

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag, even na 03.00 uur, is op de Kuipertjeswal in 's-Hertogenbosch een 35-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Ook bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Naast de bekeuringen kreeg de man ook een rijverbod van 3 uur.

TE VEEL GEDRONKEN, RIJBEWIJS INGEVORDERD

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag, even voor 03.30 uur, werd op de Maijweg in 's-Hertogenbosch een 40-jarige vrouw uit die plaats bekeurd. Ze reed met een auto terwijl ze veel te veel gedronken had (bijna vierkeer met maximaal toegestane). Naast de bekeuring kreeg de vrouw ook een rijverbod van 10 uur en werd haar rijbewijs ingevorderd. De vrouw zal vermoedelijk ook moeten deelnemen aan de Educatieve Maatregel Alcohol. Dit is een meerdaagse cursus die naast de straf wordt opgelegd. De cursus moet door de overtreder zelf worden betaald en kost 506,46 euro.

JONGEN BETRAPT BIJ DIEFSTAL VLAG

's-Hertogenbosch - In de nacht van zaterdag op zondag werd op de Fonteinstraat in 's-Hertogenbosch een 20-jarige jongen uit die plaats betrapt toen hij een vlak bij een bedrijf wegnam. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij heengezonden.

MAN GEWOND BIJ EENZIJDIG ONGEVAL

Sint Oedenrode - In de nacht van zaterdag op zondag, rond 04.15 uur hoorden bewoners van de Rooise Heide in Sint Oedenrode een harde klap. Toen ze buiten gingen om te kijken, bleek een auto, die over de A50 had gereden van de weg te zijn geraakt en in de sloot terechtgekomen. De bestuurder, een 34-jarige man uit Eindhoven, was daarbij uit de auto geslingerd en in de sloot terechtgekomen. Door de bewoners werd de man uit de sloot gered. De man is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Eindhoven. Bij de reddingsactie verloor de 65-jarige bewoner die de hulp verleende zijn bril. Daar het vermoeden bestond dat er meer personen in de auto hadden gezeten, is door duikers van de brandweer gezocht in de sloot. Niemand werd er echter meer aangetroffen.
De bestuurder van de auto bleek onder invloed van alcohol te zijn, van hem is in het ziekenhuis een bloedproef genomen.

TE VEEL GEDRONKEN, RIJBEWIJS INGEVORDERD

Zeeland - In de nacht van zaterdag op zondag, even voor 02.00 uur, werd op de Bergmaas in Zeeland een 39-jarige vrouw uit Herpen bekeurd. De vrouw reed met een auto terwijl ze veel te veel had gedronken. De vrouw weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Naast de bekeuring kreeg de vrouw ook een rijverbod van 24 uur en werd haar rijbewijs ingevorderd. Ze zal waarschijnlijk ook moeten deelnemen aan de Educatieve Maatregel Alcohol. Dit is een meerdaagse cursus die naast de straf wordt opgelegd. De cursus moet door de overtreder zelf worden betaald. De kosten zijn 506,46 euro.

------
Uden - In dezelfde nacht, even na 02.00 uur, werd op de Birgittinessenstraat in Uden een 46-jarige man uit Bakel bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg de man een rijverbod van 7 uur en werd zijn rijbewijs ingevoerd. Hij zal waarschijnlijk ook moeten deelnemen aan de Educatieve Maatregel Alcohol. Dit is een meerdaagse cursus die naast de straf wordt opgelegd. De cursus moet door de overtreder zelf worden betaald. De kosten zijn 506,46 euro.

MAN AANGEHOUDEN

Nuland - In de nacht van zaterdag op zondag is een 24-jarige man uit Reek aangehouden. Op een feest aan de Akkerstraat in Nuland had hij een andere bezoeker, een 30-jarige man, enkele keren met een mes gestoken. Het slachtoffer raakte daarbij gewond aan zijn gezicht en handen. De man uit reek is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten. Naar de aanleiding van dit voorval wordt een onderzoek ingesteld.

TE VEEL GEDRONKEN

Boxmeer - In de nacht van zaterdag op zondag, even voor 04.00 uur werd op de Beugenseweg in Boxmeer een 28-jarige man uit Polen bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij veel te veel gedronken had. Van de man werd een bloedproef genomen. Naast bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 12 uur.

VROUW LICHT GEWOND BIJ ONGEVAL

Vierlingsbeek - Zondagmorgen is een 54-jarige vrouw uit Venray licht gewond geraakt bij een ongeval. De vrouw reed over de A73 onder Vierlingsbeek. Daar werd ze ingehaald door een auto bestuurd door een 22-jarige man uit Polen. Door het natte wegdek raakt deze laatste vermoedelijk in een slip. Daarbij raakte hij de auto van de vrouw uit Venray. Door de aanrijding reed de vrouw kwam met haar auto in de sloot langs de weg terecht. De man kwam tegen de middenvangrail terecht. Door de aanrijding zat de vrouw bekneld in haar auto, waaruit ze door de brandweer werd bevrijd. De vrouw werd licht gewond en werd ter plaatse behandeld aan haar verwondingen.