Eemland zuid, 13.45 uur

Utrecht 13-02-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Politie heropent onderzoek gewelddadige dood

AMERSFOORT- De politie heropent het onderzoek naar de gewelddadige dood van een 52-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats.

Op woensdag 8 december 1999 werd omstreeks 08.00 uur de man zwaar gewond aangetroffen bij een fietsenstalling achter een kantorencomplex aan de Zonnehof te Amersfoort. Het slachtoffer werd vervoerd naar het ziekenhuis waar hij de volgende dag is overleden.

Onderzoek wees uit dat de man door geweld om het leven was gekomen. Het slachtoffer had geen vaste woon- of verblijfplaats; hij leidde een zwervend bestaan onder meer in Amersfoort, Zwolle en Leeuwarden.

Uit onderzoek bleek dat het slachtoffer zich op dinsdag 7 december 1999 aan het einde van de middag en het begin van de avond in het centrum van Amersfoort, samen met andere dak-/thuislozen, zowel op de openbare weg als in een café in de binnenstad heeft opgehouden.

In het kader van de zogenaamde Cold Cases aanpak wordt deze zaak opnieuw onderzocht door een rechercheteam van de politie Utrecht. Heeft u informatie die kan leiden tot de oplossing van deze zaak, belt u dan met de politie op het telefoonnummer 030-2396660.

Winkeldievegges aangehouden

AMERSFOORT Een 16-jarige meisje uit Amersfoort en een 34-jarige vrouw uit Zeist zijn op zaterdagmiddag 12 februari in een winkel aan het Euterpeplein betrapt op winkeldiefstal.

Winkelpersoneel zag dat de twee diverse flesjes bier in een tas stopten en deze niet afrekenden bij de kassa. Hierop werden zij aangehouden en werd de politie gewaarschuwd. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden

AMERSFOORT Een 48-jarige inwoner van Amersfoort is aangehouden op verdenking van mishandeling c.q.poging tot doodslag. De Amersfoorter wordt er van verdacht een 29-jarige plaatsgenoot zijn keel te hebben dichtgeknepen.

Bovendien zou hebben geprobeerd de 29-jarige man over de reling van een galerij te duwen. Deze galerij bevindt zich op ongeveer tien meter hoogte van de begane grond. Omstanders wisten echter het 29-jarige slachtoffer te ontzetten en voorkwamen dat de 48-jarige man hem daadwerkelijk over de reling kon duwen.

De 48-jarige zou al vaker geklaagd hebben over geluidsoverlast die volgens hem door de 29-jarige zou worden veroorzaakt. Toen op zaterdagmiddag 12 februari de 48-jarige man de 29-jarige man aansprak over een in de weg staande vuilniszak op de galerij, escaleerde de zaak. Tegen de 48-jarige Amersfoorter wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man met mes aangehouden

AMERSFOORT Een 33-jarige inwoner van Amersfoort is zaterdagavond 12 februari aangehouden op verdenking van bedreiging en overtreding van de wet Wapens en Munitie.

Getuigen hadden bij de politie gemeld dat de Amersfoorter op het Julianaplein liep en hen met een mes had bedreigd. De politie ging direct op onderzoek uit en troffen de man aan. De man is in verzekering gesteld en zit nog vast voor nader verhoor en onderzoek. Het mes is in beslag genomen.