Politie Limburg-Zuid
| |

Regiopolitie Limburg Zuid
| |
|Intern|www.politie.nl            |                        |
|et    |communicatie@limburg-zuid.|Stafbureau Communicatie |
|Email |politie.nl                |                        |
|      |0031 - 43 - 4006616       |                        |
|Tel.  |                          |                        |

Onderwerp : Persbericht
Afkomstig van : Bert Boosten
Datum : zondag 13 februari 2005
Opmerkingen : Geen

Maastricht; verkeersslachtoffer van tas beroofd

Zaterdagmiddag omstreeks 17.45 uur werd een 21-jarige inwoonster van Maastricht op de Wilhelminasingel van haar tas beroofd nadat zij bij het oversteken van de weg door een auto was aangereden.

Het slachtoffer liep door de aanrijding een gebroken elleboog en schouder op. Omstanders verklaarden dat een man op een fiets de tas van de vrouw wegnam, toen deze gewond op straat lag. Een onderzoek naar de dader bleef zonder resultaat.

Maastricht; politie houdt ruziezoekende tweeling aan

Zaterdagmiddag omstreeks 14.40 uur werden twee 17-jarige tweelingbroers uit Maastricht aangehouden, omdat ze kort daarvoor op het Corversplein in Maastricht twee 16-jarige jongens uit Echt hadden mishandeld.

In het voorbijlopen duwde een van de tweeling opzettelijk tegen een van de slachtoffers. Dit was voor het duo reden om de twee jongens uit Echt te vragen of zij ruzie zochten. Meteen daarop begonnen de tweelingbroers op de jongens uit Echt in te slaan. Een vrouw die het een en ander had gezien belde de politie, die de tweeling op het Plein 1992 aanhielden. Nadat tegen de twee vechtersbazen proces-verbaal was opgemaakt terzake openlijke geweldpleging, werden zij aan de ouders overgeven.

Maastricht; tweetal vernielt fiets

In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 01.50 uur werden op de Dr. Bakstraat in Maastricht twee inwoners (18 en 19 jaar) uit die plaats aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht een fiets te hebben gestolen, die te hebben vernield en vervolgens op straat te hebben achtergelaten.
De Maastrichtenaren verklaarden dat zij na een avondje stappen niet te voet naar huis wilden en ergens een niet afgesloten fiets hadden weggenomen. Op zeker moment, zo verklaarden de twee later, besloten zij de fiets te vernielen, door het hem in de lucht te gooien en er op te gaan springen. Een getuige zag het een en ander en tipte de politie, die het tweetal vervolgens aanhield.

Maastricht; politie houdt verdachte straatroof aan

In de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 01.10 uur werd op het Vrijthof in Maastricht een 29-jarige inwoner uit Hasselt (B) aangehouden. De man wordt ervan verdacht vrijdagavond omstreeks 22.30 uur een 73-jarige inwoonster van Maastricht op de Noormannensingel van haar tas te hebben beroofd. Bij deze straatroof kwam het slachtoffer ten val, waardoor zij schaafwonden aan handen knieën opliep.

Bij het opsporen van de verdachte maakte de politie gebruik van beelden van het cameratoezicht. De verdachte is inverzekering gesteld.

Urmond; jongeren plegen vernielingen

In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 00.40 uur, werden op de Havenstraat in Urmond een 18-jarige inwoner uit Sittard en een 18- en 19-jarige inwoner van Urmond aangehouden. Het drietal wordt ervan verdacht eerder die nacht in Urmond diverse vernielingen te hebben gepleegd. Zo werden in de hal van Casa Montane II enkele ruitjes vernield en gebeurde dat ook met spiegels van twee auto's die geparkeerd stonden op de Holzberg en In den Reynstraat. Twee van de jongeren pleegden verzet bij hun aanhouding. Het drietal werd ingesloten.

Buchten; inbreker verwond bewoner

Vrijdagavond omstreeks 22.00 raakte een bewoner van een woning aan de Boomgaardstraat in Buchten licht gewond nadat hij in zijn woning een gemaskerde inbreker had overlopen. Het slachtoffer werd bij de confrontatie met de inbreker in zijn gezicht geslagen en hield er enkele pijnlijke plekken aan over. De inbreker sloeg vervolgens op de vlucht.

De dader of daders zijn de woning binnengedrongen door het forceren van het slot van de keukendeur. Van hen ontbreekt elk spoor. De politie zoekt getuigen (0900 - 8844).

Eygelshoven; bejaarde weer doelwit inbrekersgilde

Voor de tweede keer binnen een week heeft een onbekende proberen in te breken in de woning van een 84-jarige man, aan de Kommerveldstraat in Eygelshoven. Ook deze keer bleef het, net als bij de eerste keer, bij een poging. De bejaarde bewoner werd wakker door gestommel buiten bij zijn woning, toen hij via een slaapkamerraam poolshoogte nam, zag hij iemand weglopen. De dader bleek een ruit van de voordeur te hebben vernield. De politie zoekt getuigen (099 - 8844).

Heerlen; aangehouden met gestolen bromfiets

Zaterdagavond omstreeks 22.40 uur werden een 17-jarige en een 20-jarige inwoner van Heerlen aangehouden. Het tweetal reed op een bromscooter, die van diefstal afkomstig bleek te zijn. Toen agenten het tweetal op de Heugden wilden controleren, gingen de jongens er op de bromscooter vandoor. Na een achtervolging door de wijk Eikenderveld konden zij worden aangehouden. Zij bekenden dat de bromscooter van diefstal afkomstig was. De jongens zijn ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Heerlen; politie houdt verdachte mishandeling aan

Zaterdagmiddag omstreeks 15.10 uur werd op de Plaarstraat in Heerlen een 35-jarige inwoner uit Ubach Palenbrg (D) aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor een 50-jarige inwoner van Heerlen op de Honigmanstraat te hebben mishandeld. Het slachtoffer kreeg zonder enige reden een vuistslag in zijn gezicht. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen omdat enkele tanden los waren geraakt. Dankzij de beelden van het cameratoezicht kon de verdachte snel worden aangehouden.

Heerlen; politie zoekt dader zware mishandeling

De politie is op zoek naar de man die zondagmorgen een 25-jarige inwoonster van Heerlen in een woning aan de Wilhelminastraat in Heerlen zwaar mishandeld heeft. Agenten troffen de gewonde vrouw omstreeks 06.00 uur aan in de woning. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat zij onder andere een gat in haar hoofd, een gescheurde oogkast en diverse zware kneuzingen had opgelopen.
Na de mishandeling is de dader gevlucht. Zijn identiteit is bij de politie bekend. De politie is naar hem opzoek. Zij stelt een onderzoek in naar de toedracht van de mishandeling.

---- --