1e persbericht van zondag 13 februari 2005

Eindhoven 13-02-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Diefstal auto

Tussen donderdagavond en zaterdagmiddag is in de Orchideeënstraat een grijze Opel Corsa met het kenteken TP-72-VX gestolen.

Helmond: Inbraken

Bij een inbraak in een woning aan de Vincent van Goghlaan zijn tussen zaterdagmiddag en zaterdagavond sieraden gestolen. De inbreker brak een bovenlicht open en klom naar binnen.

Zaterdagavond tussen 19.30 en 22.00 uur is ingebroken bij een woning aan de Heistraat. Daar werd een schuifpui opengebroken. De inbrekers hebben geld en sieraden gestolen.

In een woning aan de Witte De Withstraat is zaterdagavond ingebroken. De daders hadden een ruit van de achterdeur vernield om binnen te komen. Er zijn een tiental euros gestolen.

Geldrop: Gewelddadige jongeren opgepakt

Zaterdagavond rond 21.40 uur is een 17-jarige jongen uit Nuenen zonder enige aanleiding met een bierfles enkele malen op zijn hoofd geslagen. De jongen fietste op het Bogardeind richting Geldrop. Bij een bushokje werd hij tegen gehouden door drie jongens. Zonder dat daarvoor ook maar enige aanleiding was werd de jongen door een van de drie met een bierfles enkele malen op zijn hoofd geslagen. Het slachtoffer liep een hoofdwond op en heeft zich later in het ziekenhuis moeten laten behandelen. De daders vluchtten naar een bouwkeet die daar in de buurt stond. Ze zijn korte tijd later door de politie aangehouden. De drie, een jongen van 17 uit Eindhoven, een jongen van 18 uit Ravenstein en een man van 20 uit Eindhoven zijn op het politiebureau in verzekering gesteld.

Netersel: Inbraak

Tussen vrijdagmiddag en zaterdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Fons van der Heijdenstraat in Netersel. De inbreker brak een raam open. Eer is een kinderspaarpot geleegd met enkele euros.

Son: Computers gestolen

Tussen zaterdagmiddag en zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Plesmanlaan in Son. De inbreker wist een raam te forceren en maakte binnen twee computers en een fotocamera buit.

Veldhoven: Inbraken

Tussen woensdagmiddag en zaterdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Hofstad in Veldhoven. De inbreker wist naar de derde verdieping te klimmen en daar een raam open te breken. Er is een halsketting gestolen.

Zaterdagavond rond 21.15 uur is ingebroken in een woning aan De Run in Veldhoven. De inbrekers hebben een ruit ingeslagen en namen audioapparatuur mee.

Breugel: Dronken automobilist botst tegen boom

Op de Planetenlaan in Breugel is zaterdagavond rond 18.45 uur een 47-jarige man uit die plaats met zijn auto tegen een boom gebotst. De bestuurder liep lichte verwondingen op. Hij had gedronken en de politie stelde een alcoholpromillage van ruim 1,5 bij hem vast. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Budel: Verkeersongeval

Zaterdagavond rond 21.30 uur is een 29-jarige vrouw uit Weert gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A2 onder Budel. Zij haalde met haar auto een nadere auto in, die werd bestuurd door een 61-jarige man uit Roermond. De vrouw stuurde te snel naar rechts en raakte die auto. Ze kwam daarna met haar auto in de berm waar ze tegen twee boompjes botste. Ze moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. De vrouw is met een gebroken been naar het St Jans Gasthuis in Weert gebracht.

De Rips: Inbraak

Zaterdagavond tussen 20.00 en 23.30 uur is ingebroken bij een woning aan de Burgemeester van de Wildenberglaan. De achterdeur was opengebroken. De dieven hebben onder meer geld, sieraden en een paspoort gestolen.

Valkenswaard: Sieraden gestolen

Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan Het Loobroek in Valkenswaard. De dieven braken tuindeuren open en doorzochten de woning. Er zijn sieraden gestolen.