2e persbericht van zondag 13 februari 2005

Eindhoven 13-02-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Autodief op heterdaad gepakt

Zaterdagnacht om 3.30 uur is door de politie op de Floralaan Oost een 40-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Hij was bezig om een auto te stelen. Het slot van de auto was al geforceerd en de man was, toen hij werd aangehouden, bezig de bekabeling van het contact los te maken. De Eindhovenaar, die zich verzette tegen zijn aanhouding, is de cel ingegaan.

Eindhoven: Inbrekers gepakt

Zondagmorgen rond 6.40 uur zijn in de omgeving van de Professor Dr Dorgelolaan twee inwoners van Gouda (23 en 24 jaar oud) aangehouden. De twee werden betrapt toen ze met vermoedelijk nog een derde man bezig waren in te breken bij het kantoor van de fietsenstalling van het NS station. Daar hadden ze een paar honderd euro aan wisselgeld gestolen. Nadat ze ontdekt waren vluchtten ze naar een moeras. Politieagenten met diensthonden vonden twee mannen. Een inbreker hield zich in het water verborgen. Hij werd door een politiehond gevonden en in zijn arm gebeten. De andere inbreker werd met een nat pak in de bosjes aangetroffen. De derde verdachte is de dans ontsprongen. In de omgeving is ook een auto van de verdachten aangetroffen. De inbrekers zijn de cel ingegaan en de politie stelt een nader onderzoek in.

Eindhoven: Twee mannen opgepakt na stelen van jassen

Zaterdagnacht rond 1.30 uur zijn in een café aan het Stratumseind twee Engelsen uit Liverpool aangehouden. De twee hadden bij een ander café twee jassen van bezoekers gestolen. Er was geen sprake van een vergissing. Personeel van het café bemerkte de diefstal en hield de twee in de gaten. Ze zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Jongen opgepakt na dreigen met mes

Zondagrond 3.45 uur is in een café op het Stratumseind een jongen van 16 uit Eindhoven aangehouden. Hij had ruzie gekregen met een meisje en sloeg haar. Een 21-jarige man zei daar iets van en werd daarop door de jongen met een mes bedreigd. Hij werd door barpersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. Het mes is inbeslaggenomen en de jongen is de cel ingegaan.

Eindhoven: Man steekt met mes

Zondag rond 4.30 uur zijn door de politie op het Molenveld een 23-jarige en een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden. De twee waren betrokken bij een vechtpartij met enkele manen uit Helmond en omgeving. Een 21-jarige Helmonder werd tijdens de ruzie met een mes in zijn been gestoken. Hij moest zich in Helmond in het ziekenhuis laten behandelen aan de steekwond. De twee mannen zijn de cel ingegaan. Een van hen had het steekwapen nog op zak bij zijn aanhouding.

Eindhoven:Rijbewijs ingenomen van dronken automobiliste

De politie heeft zaterdagnacht rond 2.30 uur het rijbewijs ingenomen van een 21-jarige Eindhovense. De vrouw zat dronken achter het stuur van haar auto. Bij een ademonderzoek werd een promillage van 1,45 vastgesteld. De vrouw krijgt bovendien een proces-verbaal.

Eindhoven: Auto gestolen

In de nacht van zaterdag op zondag is in de Rogier van de Weydenstraat een rode Volkswagen Golf met het kenteken JR-HD-88 gestolen.

Helmond: Man opgepakt na brandstichting en bedreiging

Zondag om 5.30 uur is in zijn woning een 39-jarige Helmonder aangehouden. Hij had kort daarvoor bij een ex-vriendin aan De Heemplantsoen een autoband tegen de voordeur gezet en die in brand gestoken. De brand kon door de bewoners worden geblust. De man had zijn ex-vriendin ook beledigd en bedreigd. Hij is de cel ingegaan.

Deurne: Drie jongeren opgepakt na vernieling autos

De politie heeft zaterdagnacht rond 2.00 uur op de Stationsstraat drie jongens ( twee van 17 en een van 18 jaar oud) uit Deurne aangehouden. De drie worden er van verdacht kort daarvoor in de Stationsstraat twee autos te hebben vernield. Bij een auto werden er deuken ingetrapt en een ruitenwisser verbogen. Een andere auto liep lakschade op toen een van de jongens er met een paraplu op sloeg. Een van de jongens verzette zich tegen zijn aanhouding. De andere twee probeerden hem te ontzetten. De drie zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Veldhoven: Rijbewijs ingenomen van dronken automobilist

Zaterdagnacht om 2.45 uur is op de Kempenbaan een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zat dronken achter het stuur van zijn auto. Bij hem stelde de politie en alcoholpromillage van ruim 1,65 vast. Het rijbewijs van de Eindhovenaar is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Sieraden gestolen

Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Biezenkuilen in Veldhoven. De dieven klommen via de carport op het dak en er werd een raam opengebroken. Er zijn sieraden gestolen.