Politie Zuid-Holland-Zuid

13/02 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

13-02-2005 - Persberichten District II

ALCOHOL
GORINCHEM Op de IJsbaan in Gorinchem hebben agenten een 31-jarige automobilist uit Gorinchem aangehouden. De man reed daar op zaterdag 12 februari 2005 omstreeks 03.40 uur. Hij had teveel alcoholische drank op.
GORINCHEM Agenten hebben op de Spijksesteeg in Gorinchem een automobilist aangehouden omdat hij teveel alcohol op had. Dat gebeurde op zondagmorgen 13 februari 2005 rond 01.50 uur. De politiemensen namen de 30-jarige man uit Gorinchem mee naar het bureau. LEERDAM De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige autobestuurder uit leerdam. Deze reed op zaterdag 12 februari 2005 omstreeks 02.00 uur over de Spoorstraat in Leerdam. Agenten controleerden hem en daaruit bleek dat de man een te hoog alcoholpromillage had.
OUD-ALBLAS Een rijverbod van twee uur hebben agenten aan een 53-jarige automobilist uit Streefkerk gegeven. Hij reed op zaterdag 12 februari 2005 rond 04.40 uur over de Peilmolenweg in Oud-Alblas waar de politiemensen hem controleerden. Uit de blaastest kwam het te hoge alcoholpromillage bij de 53-jarige naar voren.
OUD-ALBLAS Een 47-jarige autobestuurster uit Dordrecht heeft haar rijbewijs moeten inleveren. Agenten controleerden haar op zondag 13 februari 2005 rond 01.45 uur toen ze over de Peilmolenweg in Oud-Alblas reed. De vrouw had een te hoog alcoholpromillage.

BROODROOSTER
ALBLASSERDAM Een broodrooster heeft voor een korte brand gezorgd in een woning aan de Jan U. Smithof in Alblasserdam. De brandweer zette het apparaat buiten en waarschuwde het energiebedrijf en Salvage. Het incident gebeurde op zaterdagmiddag 12 februari 2005.

RUIT
GORINCHEM In ieder geval voor vernieling van een deurruit is een 23-jarige man uit Gorinchem aangehouden. De verdachte vernielde de ruit op zaterdag 12 februari 2005 omstreeks 03.00 uur van een woning aan de Kortendijk in Gorinchem. De man had onenigheid met zijn 29-jarige vriendin. Daarbij sneuvelde de ruit.

GELUID
GORINCHEM Naar aanleiding van geluidsoverlast zijn agenten naar een woning op de Eendvogelsteeg in Gorinchem gegaan. De geluidsoverlast zou bestaan uit gitaarmuziek. Eerst deed de 21-jarige bewoner niet open maar bij een tweede keer wel. In het huis vonden agenten drugs en diverse wapens waaronder een zwaard en een onklaar gemaakt wapen. De agenten hielden de bewoner en een andere 30-jarige man die ook in het huis was aan. De aanhoudingen gebeurden op zaterdag 12 februari 2005 omstreeks 06.40 uur.

BRAND
LEERDAM Een leegstaande schuur en boerderij hebben in brand gestaan. De brand begon bij de schuur en sloeg over naar de boerderij. Dit pand stond leeg en op de nominatie voor sloop. De brandweer bluste het vuur. De boerderij ligt aan de Diefdijk in Leerdam. De melding van de brand kwam binnen op zondag 13 februari 2005 omstreeks middernacht. De 37-jarige eigenaar van het pand was van plan de boerderij opnieuw op te bouwen. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

AANHOUDINGEN VOOR INBRAAK
PAPENDRECHT Agenten hebben op de Frans Halsstraat in Papendrecht twee verdachten aangehouden. Op zaterdagmiddag 12 februari 2005 kwam de melding dat de twee inbraken in een auto die daar stond. De politiemensen vonden inderdaad de twee mannen van 19 jaar uit Alblasserdam en Zeeland.

TE JONG
PAPENDRECHT Een 17-jarige jongen uit Alblasserdam krijgt onder andere Proces-verbaal omdat hij in een auto reed maar daarvoor nog te jong is. De politiemensen controleerden het voertuig op zondag 13 februari 2005 rond 04.20 uur op de Vrijheer van Eslaan in Papendrecht. De auto voerde geen verlichting. De jongen gaf een verkeerd geboortejaar op waarna de agenten twijfelden aan zijn verhaal. Na onderzoek bleek dat de verdachte de auto van zijn ouders had meegenomen. Hij krijgt ook Proces-verbaal voor het rijden zonder verlichting, opgeven verkeerd geboortejaar en het niet tonen van een identiteitsbewijs.

AUTO IN BRAND
SLIEDRECHT Kortsluiting is mogelijk de oorzaak van een autobrand. De auto stond naast een woning op de Baanhoek in Sliedrecht. Het voertuig vloog bij het starten in brand op vrijdagavond 11 februari 2005. De politie zette de Baanhoek af ook omdat er een gastank in de wagen zat. De brandweer bluste het vuur.

BELEDIGING EN DRONKEN
SLIEDRECHT Voor belediging en openbare dronkenschap hebben politiemensen een 26-jarige man uit Sliedrecht aangehouden. Hij zat op zaterdag 12 februari 2005 rond 02.55 uur achter op een fiets die reed over de Rembrandtlaan in Sliedrecht. Een politiebus kwam de fiets tegen waarop de 26-jarige zijn handen omhoog stak en de politiemensen beledigde. Nadat de politiebus omdraaide sprong de verdachte van de fiets en wilde wegrennen. De agenten hielden hem tegen en merkten dat de man ook dronken was.