Politie Zuid-Holland-Zuid

13/02 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

13-02-2005 - Persberichten District I

ALCOHOL
DORDRECHT Op de Thorbeckeweg in Dordrecht hebben politiemensen een 37-jarige man uit Dordrecht gecontroleerd. Hij reed op zaterdag 12 februari 2005 rond 04.20 uur daar in zijn auto. De 37-jarige had teveel alcohol op.
DORDRECHT Agenten hebben een 62-jarige man uit Dordrecht bij zijn woning aangehouden. Een getuige meldde op zaterdagmiddag 12 februari 2005 dat de 62-jarige in zijn auto over de rijksweg A15 reed en daarbij de vangrail schampte. Uit de blaastest bleek dat de verdachte onder invloed van alcohol was. Hij had geen geldig rijbewijs meer. Dat was al ingevorderd omdat de 62-jarige eerder was aangehouden in verband met rijden onder invloed.
DORDRECHT Bij alcoholcontroles op diverse plekken in Dordrecht heeft de politie in totaal drie mensen aangehouden die een te hoog alcoholpromillage hadden. De controles vonden plaats op zaterdagavond 12 februari 2005 en liepen door tot in de nacht. De politiemensen lieten bestuurders blazen die over de Laan der Verenigde Naties en de Burgemeester de Raadtsingel reden. In totaal bliezen ruim 770 verkeersdeelnemers.
ZWIJNDRECHT Een rijverbod van vier uur heeft een 40-jarige autobestuurder uit Dordrecht gehad. Hij had een te hoog alcoholpromillage tijdens een politiecontrole. Agenten hielden de man aan op zaterdag 12 februari 2005 omstreeks 04.00 uur op de Develsingel in Zwijndrecht.
ZWIJNDRECHT De politie heeft op de Karel Doormanlaan in Zwijndrecht een alcoholcontrole gehouden. Dat gebeurde op zaterdagavond 12 februari 2005. Ruim 400 verkeersdeelnemers bliezen en hiervan hadden er 4 een te hoog alcoholpromillage.
ZWIJNDRECHT Op zondagmorgen 13 februari 2005 hebben agenten een 58-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. Hij reed in zijn auto over de Karel Doormanlaan in Zwijndrecht maar wel met een te hoog alcoholpromillage.

VERVELEND
DORDRECHT Agenten hebben een 15-jarige jongen uit Dordrecht aangehouden. Ze zagen op vrijdagmiddag 11 februari 2005 op de M. Harpertsz Trompweg in Dordrecht dat hij over het trottoir fietste en bijna een vrouw omver reed. De politiemensen spraken hem aan waarop de verdachte wegliep. Hierna pakten de agenten hem vast en zetten hem in de politiebus. De jongen gaf een verkeerde leeftijd op en wilde zijn paspoort niet laten zien. Ook probeerde hij steeds uit de bus te ontvluchten.

BROMMER
DORDRECHT De politie heeft een gestolen brommer teruggevonden en twee verdachten aangehouden. Op vrijdagavond 11 februari 2005 gingen agenten naar de Sint Jorisweg in Dordrecht. Daar had iemand zijn gestolen brommer zien staan. Uit de richting van het Kasperspad kwamen precies de twee verdachten van 21 en 25 jaar uit Dordrecht. De brommer stond in een garagebox.

VERNIELING
DORDRECHT Voor vernieling van een deurruit en een slot is een 27-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De verdachte kwam op zaterdag 12 februari 2005 rond 01.20 uur bij een hulpverleningsorganisatie aan het Kromhout in Dordrecht. Eerder was hij daar boos weggegaan en daarbij sneuvelde een deurruit. Nu forceerde hij een deurslot waarop agenten hem meenamen naar het bureau.

STRAF
DORDRECHT Een 24-jarige man uit Dordrecht gaat een openstaande gevangenisstraf van ruim 30 dagen uitzitten. Agenten hielden hem op zaterdagmorgen 12 februari 2005 aan in zijn woning aan de Kappeijne v/d Coppelloweg in Dordrecht. De man kroop weg onder zijn bed en zijn vrouw vertelde de politiemensen dat hij er niet was. De man moest nog een bedrag betalen van ruim duizend euro maar kon dat niet.

RUZIE
DORDRECHT Na een ruzie in een woning hebben agenten een 31-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Deze probeerde nog weg te vluchten via een balkon maar dat lukte niet. Een 38-jarige man uit Dordrecht waarschuwde op zaterdagmorgen 12 februari 2005 de politie. Hij vertelde dat de verdachte hem had geslagen. De ruzie zou te maken hebben met overlast in het pand aan de Riouwstraat in Dordrecht.

MOOIE FIETS
DORDRECHT Een gestolen fiets is weer terug naar de eigenares. Agenten zagen op zaterdagmiddag 12 februari 2005 een 17-jarige jongen uit Dordrecht rijden op een mooie fiets bij het Weizigtpark in Dordrecht. Na controle bleek dat de fiets gestolen was. Na zijn aanhouding vertelde de 17-jarige dat hij de tweewieler gevonden had.

BEDREIGING
DORDRECHT In een toegangshal van een flat op de Colijnstraat in Dordrecht heeft de politie een 21-jarige man uit s-Gravenhage aangehouden. Een 36-jarige man uit s-Gravenhage meldde op zaterdagavond 12 februari 2005 dat de verdachte hem in de toegangshal had bedreigd mogelijk met een vuurwapen. Later in de avond vonden agenten de 21-jarige die geen vuurwapen had maar wel een busje pepperspray.

RUIT
DORDRECHT Een 26-jarige man uit Dordrecht heeft bekend dat hij een autoruit heeft vernield. Dat deed hij op zaterdagavond 12 februari 2005 op een parkeerplaats aan de Kerkeplaat in Dordrecht. Een getuige hoorde een klap. Toen hij ging kijken zag de getuige de verdachte die wegrende. Even later kwam de verdachte terug waarop de getuige en een collega de 26-jarige aanhielden.

BEDREIGING
ZWIJNDRECHT Bij een horecagelegenheid aan de Molenvliet in Zwijndrecht hebben agenten een 42-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. Hij uitte daar allerlei bedreigingen naar de portiers. Ook tijdens de rit naar het politiebureau bedreigde de verdachte een agent. De aanhouding gebeurde op vrijdagavond 11 februari 2005.

DRONKEN
ZWIJNDRECHT Een 34-jarige vrouw uit Zwijndrecht heeft de nacht doorgebracht in een politiecel. Een 21-jarige man uit Dordrecht sprak op zaterdag 12 februari 2005 rond 00.10 uur agenten aan op de Develsingel in Zwijndrecht. Een dronken vrouw had hem gebeten nadat de vrouw trachtte zijn vriendin te slaan. Verder trapte de verdachte tegen autos. Politiemensen gingen op zoek naar de 34-jarige en vonden haar. De vrouw was dronken.

GESTOLEN FIETSEN
ZWIJNDRECHT Twee jongens van 13 en 15 jaar uit Zwijndrecht zijn door agenten aangehouden. De politiemensen gingen op zondagmiddag 13 februari 2005 naar het Slagveld in Zwijndrecht. Daar gooide de 15-jarige jongen net een fiets in de bosjes. Hij vertelde dat de fiets vermoedelijk gestolen was en daarom gooide hij hem maar weg. De agenten liepen met de verdachte mee een tuin in en vonden daar nog twee andere gestolen fietsen. Ook hield de politie het 13-jarige vriendje van de 15-jarige aan.