Persbericht Team Bleekemolen, 4 uren van Assen

Team Bleekemolen in nieuwe Porsche naar tweede plaats

Assen, 13 februari 2005. Sebastiaan en Michael Bleekemolen (Aerdenhout) en David Hart zijn als tweede geëindigd in de vier uren van Assen, de vierde ronde van het Winter Endurance Kampioenschap. Een opmerkelijk resultaat, aangezien zij de race gebruikten om hun gloednieuwe Porsche GT3 Cup in te rijden. "Er stond vier kilometer op de teller toen we naar Assen vertrokken", aldus een tevreden Sebastiaan. De tweede, eveneens kraakverse Team Bleekemolen Porsche eindigde net buiten het podium.

Team Bleekemolen neemt dit seizoen deel aan de Porsche GT3 Cup Challenge, de nieuwe nationale Koningsklasse die tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort zal debuteren. Het team zet hoogstwaarschijnlijk drie auto's in. "Vrijdagmiddag arriveerden twee nieuwe Porsches voor deze cup", aldus Michael Bleekemolen. "We hebben besloten om de vier uren van Assen te gebruiken om de beide auto's in te rijden."

De race werd onder zeer slechte weersomstandigheden verreden. De coureurs werden geplaagd door veel regen en zelfs natte sneeuw. Sebastiaan en Michael Bleekemolen en David Hart reden de vier uur durende race zonder problemen uit. De equipe was continu voorin het veld te vinden en eindigde uiteindelijk als tweede. "We hebben geen enkel probleem gehad", stelde Sebastiaan tevreden vast. "Onze pitstops annex rijderswissels verliepen ook voorspoedig. Dit is een prachtig debuut voor onze nieuwe auto, die veel goeds voorspelt voor de rest van het seizoen."

Tijdens de kwalificatie reed Jeroen Bleekemolen de tweede tijd in het 39 auto's tellende startveld. Jeroen deelde de tweede, ook gloednieuwe Team Bleekemolen Porsche met Robert den Otter en Peter Hoepen. Jeroen nam de start voor zijn rekening en behield de tweede plaats achter de raceleiders Jan Storm en Duncan Huisman. Nadat hij het stuur overgaf, vielen zijn teamgenoten iets terug. "Zij hebben nog nauwelijks ervaring, het is voor hen erg moeilijk rijden onder deze slechte weersomstandigheden", aldus Jeroen. Uiteindelijk eindigde het trio als vierde in de klasse boven 2.000 cc, net tekort voor een podiumplaats.

Volgende race: Final 6 (zes-uursrace), Circuit Park Zandvoort, 6 maart.

Uitslag: 1. Jan Storm en Duncan Huisman (Porsche GT3 RS), 117 ronden; 2. Sebastiaan en Michael Bleekemolen en David Hart (Porsche GT3 Cup), op 54.294; 3. John de Vos en Rob Karst (Renault Clio) op 3 ronden; 7. (vierde in klasse boven 2.000 cc). Jeroen Bleekemolen, Robert den Otter en Peter Hoepen (Porsche GT3 Cup), op 5 ronden.

---

Voor de redactie,