Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 13 februari

* ACHT VERDACHTEN AANGEHOUDEN NAAR AANLEIDING VAN SCHIETPARTIJ

SCHIESTRAAT
ROTTERDAM - Een rechercheteam van de politie Rotterdam-Rijnmond, district Centrum, heeft vrijdag acht verdachten aangehouden. Zij worden onder andere verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij zondagmorgen 6 februari jl. in de Schiestraat in het centrum van Rotterdam. Om even voor zessen die zondagmorgen liep een man op een parkeerterrein in de Schiestraat achter iemand aan en loste daarbij een aantal schoten, vijf mensen werden geraakt. Korte tijd later werden twee verdachten aangehouden, maar na onderzoek bleken zij niets met de zaak te maken te hebben. De vijf gewonden zijn naar ziekenhuizen gebracht waar ze zijn behandeld aan hun verwondingen. Een 23-jarige Rotterdammer heeft enkele dagen in het ziekenhuis verbleven. Een rechercheteam van tien mensen heeft, na een intensief onderzoek afgelopen vrijdag een aantal huiszoekingen gedaan op verschillende locaties en in totaal acht verdachten aangehouden. Bij de zoekingen zijn verschillende vuurwapens gevonden en in beslag genomen. De leeftijd van de verdachten, waaronder de man die wordt verdacht te hebben geschoten, ligt tussen de 16 en 40 jaar, ze zijn allemaal afkomstig uit Rotterdam. De achtergrond van de schietpartij heeft vermoedelijk te maken met spanningen in de verhoudingen (relaties) tussen twee families en ruzies die daarover eerder plaatsvonden. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.


* OVERVAL IN WONING
ROTTERDAM - In een woning aan het Charloisse Hoofd vond zaterdagavond een overval plaats, waarbij een paar schoten zijn afgevuurd. Niemand raakte gewond. Omstreeks kwart voor acht drongen twee mannen de woning binnen op zoek naar een bekende van hen, ze kregen vermoedelijk nog geld van hem. De kennis was niet thuis maar wel z'n moeder en een paar zussen. Het tweetal bedreigde hen met een vuurwapen en eigende zich enkele sieraden toe. Op een gegeven moment kwam de zoon des huizes thuis met een vriend en zagen dat de familie werd bedreigd. Er ontstond direct een worsteling waarbij een schot afging. Niemand werd geraakt. De twee indringers kozen het hazenpad en buiten werd één van de twee tijdens de vlucht licht geraakt door een passerende auto, waardoor hij zijn vuurwapen liet vallen. Het wapen is in beslag genomen. De recherche van het district Rotterdam-Zuid stelt een onderzoek in naar de twee daders en de achtergronden van deze zaak.


* VROUW GEWOND BIJ BEROVING IN WONING
ROTTERDAM - Een 81-jarige vrouw uit Rotterdam raakte zaterdagmorgen ernstig gewond bij een beroving in haar woning aan de Sint-Andriesstraat. Omstreeks half acht drong een onbekende man haar huis binnen. Ze werd bedreigd met een mes en hij duwde haar omver. Later bleek dat haar heup was gebroken. De dader ging er met haar tas vandoor. Het slachtoffer is opgenomen in een ziekenhuis waar ze inmiddels is geopereerd. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in naar de dader van dit ernstige misdrijf.


* TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING EN POGING DIEFSTAL

ROTTERDAM - De politie van het district Rotterdam-West heeft zaterdagavond twee verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van vernieling en poging diefstal. Om even na half tien werd er bij een telecombedrijf aan de Voorhaven een ruit van een vitrine vernield. Bij de vernielde vitrine was niemand meer aanwezig, maar politiemensen kregen met behulp van camerabeelden een signalement, wat even later leidde tot de aanhouding van twee verdachten. Op de Schans stond een groepje jongeren die bij het zien van de politiewagen wegliepen. Op de Voorhaven werden ze aangesproken en aangehouden. Het gaat om twee jongens van 16 en 17 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam, ze zijn in verzekering gesteld.