BUILT FOR COMFORT

Sterkok Ron Blaauw presenteert Palazzo Amsterdam

Sterkok Ron Blaauw presenteert vanaf zondag 13 februari 2005 Palazzo. De Kop van Java in Amsterdam wordt dan omgetoverd tot hèt uitgaanscentrum van de hoofdstad. Palazzo is een avondvullend programma bestaande uit een zesgangen diner en een internationale theatershow in een stijlvol spiegelpaleis. Acrobatiek, comedy en magie worden aan tafel geserveerd en zorgen voor een uitgebalanceerde mix van gastronomie en entertainment.

Ron Blaauw
Palazzo is al drie jaar een succes in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Velen genoten daar inmiddels van de show. Net als in de genoemde landen, wordt in Nederland een beroep gedaan op een sterkok: Ron Blaauw. Hij werkte eerder in restaurants als de Kersentuin en 't Jagershuis en heeft sinds 1999 zijn eigen restaurant in Ouderkerk a/d Amstel. In 2004 ontving hij hier zijn eerste Michelinster. Ron is een van de meest gewaardeerde chef-koks van Nederland en zijn restaurant scoort hoog in de vele ranglijsten. Hij houdt van de pure, eerlijke maar vooral creatieve keuken: 'Vakkennis is belangrijk, maar je moet er ook gevoel voor hebben. Iets maken van een product en dan zoveel zelfvertrouwen hebben dat je weet dat het lekker is.' Ron Blaauw zal voor Palazzo het menu samenstellen en op de bereiding en kwaliteit toezien. Hij was meteen enthousiast om samen te werken met Palazzo, want: 'Eten op hoog niveau moet vlot en toegankelijk zijn.'

Het programma
Eén van's werelds beste illusionisten van dit moment, Evgeni Voronin, vormt de rode draad door het programma van de avond. Aan de hand van Voronin wordt het publiek meegenomen langs uiteenlopende acts. De charmante Russische Rustan Tsodikov maakt zijn opwachting en doet het publiek verbazen met zijn luchtacrobatiekact vol passie en elegantie. Roman en Slava uit de Oekraïne geven volkomen synchroon een spetterende tapshow. Daarbij koppelen ze een geweldige techniek aan veelzijdigheid. Rolschaatsacrobatiek kent geen geheimen voor de Randols. Gecombineerd met de buitengewone kostuums en verassende choreografie maken zij rolschaatsen weer hip. Svetlana laat een stijlvolle evenwichtsact met kaarsen zien. Oleksiy Tyterenko is kunstenaar op goochelgebied. De term goochelaar is onvoldoende om zijn vaardigheden te beschrijven, getuige de vele prijzen die hem ten deel vielen. Denise Randol wordt wel de 'heldin van de ringen' genoemd. Zij brengt haar hoepelact vol erotiek en temperament. De muzikale omlijsting van de avond wordt verzorgd door het Palazzo Orchestra. Het repertoire van dit vijfkoppig orkest varieert van jazz tot dixieland, via swing en latin tot klassieke muziek.

Palazzo heeft zich in de voorgaande jaren bewezen als de ultieme combinatie tussen gastronomie en groots entertainment. En nu zal Palazzo ook in Amsterdam te beleven zijn!

De kaartverkoop start zaterdag 18 september 2004. De prijzen variëren van Euro 95,- tot Euro 125,-. Kaarten zijn te krijgen via:
Palazzo-Ticketlijn: 0900-0192
AUB Uitshop Leidseplein
www.palazzo.cc
info@palazzo-amsterdam.nl

NB NOOT VOOR DE REDACTIE,