Gemeente Hoorn


Streetdance Cup 2005 in Sportcentrum de Opgang

Persbericht d.d.: 10 februari 2005

Zondag 13 februari wordt in Sportcentrum de Opgang te Zwaag voor de tweede keer de Streetdance Cup gehouden. Het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn organiseert dit evenement samen met Dutch Championship Aerobic Federation (DCAF) en de landelijke aerobics en fitness bond. Aan dit grote landelijke toernooi doen ook alle Hoornse topteams mee.

Tijdens dit toernooi zijn kwalificatiepunten te verdienen voor het komende EK en WK. De tienkoppige jury zal alle atleten vakkundig beoordelen. De jury kijkt daarbij naar originaliteit, showmanship, creativiteit, uitstraling en synchroniteit. Net als vorig jaar zijn er vijf verschillende categorieën waarin gedanst wordt: mini's, cadetten, junioren, youth en senioren. Een team bestaat uit 5 tot 8 leden en een `routine' duurt twee minuten. De streetdancers van `Incredible' uit Hoorn en `Dazz 2 impress' uit Zwaag wonnen in 2004 de eerste prijs in hun categorieën.

Vanaf 11.00 uur begint het evenement voor de mini's, de junioren en de cadetten. De prijsuitreiking is om 13.50 uur. Om 15.00 uur begint de youth en om 16.15uurdesenioren.Hunprijsuitreikingisom17.30 uur. Voor meer informatie kunt u bellen naar Frans van Gent (DCAF), tel: 073- 6420028.

]

---