Gemeente Soest

Nieuwe locatie Fatih Moskee

Datum: 08/02/2005

Kennismakings- en informatieavond 14 februari

Het plan is de Fatih Moskee Soest te vestigen op de hoek van de Vrijheidsweg en de Koningsweg in Soest. De moskee is nu nog gehuisvest aan de Parallelweg in Soest. Maandag 14 februari om 20.00 uur in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis is een kennismakings- en informatieavond met de bezoekers van de moskee. Voor deze avond zijn mensen persoonlijk uitgenodigd, waaronder de omwonenden, de aangrenzende ondernemers en het wijkbeheerteam Klaarwater.

Tijdens de kennismakings- en informatieavond worden de aanwezigen ontvangen met Turkse thee en lekkernijen. Er kan kennis worden gemaakt met de gebruikers van de moskee, de geschiedenis van de Turkse inwoners van Soest en Turkse gebruiken. Ook zal het bestuur van de moskee aangeven hoe zij als goede buur wil omgaan met buurtbewoners en welke activiteiten er in het gebouw gaan plaatsvinden.

Vragen
Tijdens de kennismakings- en informatieavond kunnen de aanwezigen vragen stellen. Willen belangstellenden niet tot 14 februari wachten, dan kan op dinsdag 8 februari en woensdag 9 februari van 11.00 tot 12.00 uur contact worden opgenomen met:

* de heren Han Stufkens en Hans Bouwman van de gemeente Soest telefoon (035) 609 36 08 en (035) 609 34 62.

Desgewenst kunnen zij een afspraak met een bestuurder regelen. Ook kunnen mensen mailen: stufj@soest.nl of bouwj@soest.nl of schriftelijk reageren (Postbus 2000, 3760 CA Soest).

* Meeste gestelde vragen met antwoorden over de nieuwe bestemming H.D.V. Fatih Moskee Soest Multicultureel Centrum

Meedenken
Voor het meedenken over onder meer de stedenbouwkundige inrichting, het schetsplan, verkeersvraagstukken, parkeeroplossingen en de groeninrichting rondom de moskee roept de gemeente Soest een werkgroep in het leven. Deze werkgroep bestaat uit belangstellende buurtbewoners, leden van het wijkbeheerteam Klaarwater, vertegenwoordigers van bedrijven, het bestuur van de moskee en de gemeente. Tijdens de kennismakings- en informatieavond wordt meer verteld over deze werkgroep.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer