NOS

ABN AMRO tennistoernooi uitgebreid bij de NOS 10-02-'05 De NOS doet uitgebreid verslag van de 32ste editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Het internationale tennistoernooi vindt dit jaar plaats van maandag 14 tot en met zondag 20 februari, zoals gebruikelijk in het Rotterdamse Ahoy'. Behalve NOS Studio Sport besteden ook NOS Langs de lijn en NOS Teletekst en Internet aandacht aan het toernooi.

NOS Studio Sport zendt van maandag tot en met vrijdag dagelijks wedstrijdverslagen uit tussen 15.30 en ongeveer 17.45 uur. Daarnaast zijn er op die dagen samenvattingen en hoogtepunten te zien in de NOS Sportjournaals. Op maandag, dinsdag en donderdag duren de late Sportjournaals in verband met het tennistoernooi twintig minuten langer dan normaal. Op woensdag 16 februari kunnen de liefhebbers vanaf 00.40 uur nog een half uur genieten van het tennis uit Rotterdam.

Op vrijdag 18 februari zijn er ook tennisbeelden te zien in de dweilpauzes van het Wereldbeker schaatsen in Heerenveen (van 17.50 tot 21.50 uur), en in de late uitzending van Studio Sport vanaf 23.08 uur. De eerste finale van het tennistoernooi wordt op zaterdag 19 februar live uitgezonden (vanaf circa 13.15 uur). De uitzendingen van de Wereldbeker schaatsen worden hiervoor onderbroken. Een samenvatting van de tweede halve finale is te zien op de late avond (23.50-00.50 uur). Ook de finalepartij op zondag 20 februari wordt rechtstreeks uitgezonden, vanaf ongeveer 14.00 uur.

Alle tennisuitzendingen van NOS Studio Sport zijn te volgen op Nederland 2. Het commentaar is in handen van Marcella Mesker, Ted van der Meer en Jan Roelfs.

NOS Langs de lijn doet verslag vanuit Rotterdam in de dagelijkse uitzendingen op Radio 1. De hele week is er aandacht voor het toernooi met reportages en interviews ter plaatse. Ook op NOS Teletekst en Internet zijn de verrichtingen van de tennissers te volgen. Op internet, www.nossport.nl, wordt een apart dossier aangemaakt, met behalve het speelschema, de uitslagen en wedstrijdverslagen ook beeldverslagen in de vorm van slideshows.

De organisatie van het ABN AMRO World Tennis Tournament is er wederom in geslaagd een sterk deelnemersveld neer te zetten, met maar liefst vier top-spelers: Roger Federer, Tim Henman, Guillermo Coria en David Nalbaldian. Ook de verliezend finalist van vorig jaar, de Spanjaard Juan Carlos Ferrero, is weer van de partij. Nederland wordt vertegenwoordigd door Sjeng Schalken en Raemon Sluiter.