Gemeente Dordrecht


Werkzaamheden fietstunneltje Transvaalstraat

De voorbereidende werkzaamheden van het project Verbinding Oostelijke Stadsdelen (VOS) in de Transvaalstraat starten deze maand. Op de Transvaalstraat komt een vrij liggend fietspad. Tussen dit fietspad en de rijweg komt een groenstrook met bomen. Hiervoor zijn werkzaamheden aan het fietstunneltje nodig. Deze starten op maandag14 februari.

Om het fietstunneltje aan te kunnen passen worden er enkele bomen gekapt. Op 10 februari worden er vier bomen ter hoogte van het tunneltje verwijderd. Voor de nieuwe inrichting van de Transvaalstraat is het nodig om ook negen bomen in het trottoir te verwijderen. Er komen in de toekomst platanen terug in de boomstructuur aan de Transvaalstraat.

Aanpassing fietstunneltje
In de toekomst kunnen fietsers op de Transvaalstraat gebruik maken van een nieuw fietspad. Het nieuwe fietspad wordt aangelegd tussen de hellingbaan en het geluidsscherm. Hiervoor zijn werkzaamheden aan het fietstunneltje nodig. Deze werkzaamheden starten 14 februari en duren ongeveer acht weken. Tijdens de werkzaamheden kunnen fietsers gebruik maken van de fietsgoot op de trap naast de tunnelingang.

De herinrichting van de Transvaalstraat en de realisatie van het nieuwe fietspad start in het tweede kwartaal van dit jaar. Omwonenden van de Transvaalstraat hebben een bewonersbrief ontvangen met informatie.