Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Babberich - Lobithenaar ernstig gewond bij ongeval
Publicatiedatum: 14-02-2005

Een 43-jarige automobilist uit Lobith is in de nacht van zondag op maandag ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Dorpstraat in Babberich. Ook een andere inzittende, een 34-jarige vrouw uit Emmerich, raakte gewond. De 43-jarige man wordt ervan verdacht onder invloed van alcohol te hebben gereden. Omstreeks half één hoorde een omwonende een harde klap en zag even later dat er een auto dwars over straat tegen een boom stond. Hierop werd de politie gewaarschuwd. Agenten troffen even later beide inzittenden nog in het wrak aan. Beiden bleken behoorlijke verwondingen te hebben opgelopen en moesten door de brandweer worden bevrijd. De Lobithenaar is vervolgens overgebracht naar het Ziekenhuis Rijnstate; de vrouw is naar het ziekenhuis in Zevenaar gebracht. Omdat de politie vermoedt dat de Lobithenaar gereden had en mogelijk onder invloed was is er van hem bloed af genomen voor een bloedproef. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd. De toedracht van het ongeval wordt nog nader onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Babberich/Zevenaar - verkeerscontroles

Publicatiedatum: 14-02-2005

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft zondag in Babberich en Zevenaar diverse verkeerscontroles gehouden. Hieronder een overzicht:

- Tussen 17.00 en 23.00 uur werden in Babberich op onder meer de Aerdtseweg en Dorpstraat alcoholcontroles gehouden. In totaal 27 bestuurders moesten een blaastest ondergaan maar er werden geen drankrijders aangetroffen. Onder 400 passanten werden snelheidscontroles gehouden, dat leverde 5 overtredingen op.
- In Zevenaar werden snelheidscontroles gehouden op de Hengelder, Ringbaan Oost, Ringbaan Noord en Doesburgseweg. Op de Hengelder werden tussen 17.00 en 18.30 uur 48 snelheidsovertreders geflitst. Van ruim 200 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. Tussen diezelfde tijdstippen werd ook gecontroleerd op de Ringbaan Oost. Dat leverde 45 snelheidsovertreders op onder 536 passanten. Het aantal overtredingen op de Ringbaan Noord bedroeg 59. Het VHT controleerde daar tussen 19.30 en 23.00 uur 350 passanten. Op de Doesburgseweg, waar tussen dezelfde tijdstippen werd gecontroleerd, was het aantal snelheidsovertredingen 200. Het VHT controleerde daar ruim 1800 passanten op snelheid.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden