--------------------------------------------------------------------------
       Regio Twente en Connexxion informeren reizigers met Ferranti       
--------------------------------------------------------------------------

Ferranti's Transport Enterprise Solutions ingezet voor actuele reisinformatie en optimalisering dienstregelingen Amsterdam, 14-02-2005

Ferranti, leverancier van gespecialiseerde IT-oplossingen en -diensten, maakt bekend dat openbaar vervoerbedrijf Connexxion en Regio Twente hebben gekozen voor Ferranti's Transport Enterprise Solutions (TES). Ze gebruiken deze oplossingen onder andere om reizigers met het openbaar vervoer actuele reisinformatie te bieden en de dienstregelingen te optimaliseren.

Regio Twente
Ferranti levert het centrale systeem van Sabimos, een initiatief van Regio Twente en Connexxion om actuele en betrouwbare reizigersinformatie te leveren en de doorstroming van het openbaar vervoer te verbeteren.

Sabimos Twente verstrekt momenteel gratis actuele reizigersinformatie via de haltedisplays, maar het is mogelijk dit in de toekomst uit te breiden met individuele, betaalde SMS-diensten. Verder kunnen er in de toekomst eenvoudig meer informatiebronnen gecombineerd worden, bijvoorbeeld file-informatie of informatie van parkeerverwijssystemen.

Connexxion
Ferranti levert reiziger- en managementinformatiesystemen voor Connexxion in een aantal van de 'concessiegebieden' waar Connexxion het openbaar vervoer verzorgt: Zaanstreek, Lelystad en de Bestuursregio Utrecht.

Zaanstad
Ferranti heeft een nieuw reizigerinformatiesysteem geleverd in Zaanstreek. Het reizigerinformatiesysteem bestaat uit twaalf displays, die allen in de Zaanstreek zullen worden geplaatst.

Lelystad
Ferranti heeft een reizigerinformatiesysteem geleverd in Lelystad, bestaande uit een centraal systeem en 88 haltedisplays. Hiermee zijn alle haltes binnen het concessiegebied van Lelystad voorzien van een display, en profiteren alle reizigers van actuele informatie over aankomsttijden.

Utrecht
Tot slot heeft Ferranti voor Connexxion en de Bestuursregio Utrecht een managementinformatiesysteem geleverd voor de buslijnen en de Sneltram Utrecht - Nieuwegein/IJsselstijn. Het managementinformatiesysteem zal informatie leveren over de verschillende buslijnen en de sneltram, zodat de dienstregeling waar nodig geoptimaliseerd kan worden.

Ferranti's Transport Enterprise Solutions (TES) zijn geïntegreerde oplossingen, speciaal ontwikkeld voor de vervoersector. TES wordt ingezet voor passagierinformatie, managementinformatie, en meldkamer- en gebouwenbeheer. Specifieke oplossingen kunnen bestaan uit afzonderlijke TES-modules of een combinatie daarvan, en kunnen aangepast worden al naar gelang de behoeften en wensen van de klant. TES is gebaseerd op een open systeemarchitectuur, waardoor het relatief eenvoudig geïntegreerd kan worden met de systemen van derden.

"We hebben inmiddels ruime ervaring met Ferranti op diverse projecten," aldus Ruud Gortworst, Adviseur Technologie Ontwikkeling bij Connexxion. "Ze hebben een goede staat van dienst in de openbaar vervoersector en begrijpen dus met name onze processen goed. Hierdoor leveren ze oplossingen die uiteindelijk precies zijn afgestemd op onze vereisten en behoeften."
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over Ferranti
Ferranti Computer Systems is in 1976 opgericht als onderdeel van Ferranti International. Sinds 1994 maakt Ferranti deel uit van de Nederlandse Nijkerk Groep. Naast het hoofdkantoor in Antwerpen heeft het bedrijf een kantoor in Amsterdam. Ferranti heeft ruim 25 jaar ervaring in IT-consultancy, systeemontwikkeling en integratie, netwerktechnologie, managed services en Business Proces Outsourcing. Reeds in 1994 behaalde Ferranti als een van de eerste IT-bedrijven een ISO-9001 certificaat. Ferranti is gespecialiseerd in een aantal specifieke markten, waaronder de energiesector, openbaar vervoer, industrie en dienstverlenende bedrijven. Tot de klanten van Ferranti behoren onder meer de Nederlandse Spoorwegen, Connexxion, en de Luchthaven Schiphol.
# # #