--------------------------------------------------------------------------
       Enertel optimaliseert dienstverlening met Artilium platform        
--------------------------------------------------------------------------


Brugge, 14-02-2005

Artilium, specialist in dienstenplatforms voor telecombedrijven, maakt bekend dat Enertel zijn bestaande telecominfrastructuur heeft voorzien van een Shared Service Delivery Platform van Artilium. Met dit platform kan Enertel snel en flexibel nieuwe, gecontroleerde telefoniediensten aanbieden, waardoor het sneller kan inspelen op trends. Bovendien kan Enertel bestaande of nieuwe diensten precies afstemmen op de behoeften van de individuele klant. Hierdoor versterkt Enertel haar concurrentiepositie in een markt die bijzonder snel evolueert.

In eerste instantie zal Enertel advanced routing services en carrier select hosting aanbieden via het platform. Bij advanced routing services worden oproepen naar een 0800- of 090x-nummer op een intelligente manier door het Enertel netwerk gestuurd, rekening houdend met het routing profiel dat is ingesteld door de customer care van Enertel of door de klant zelf, via web self care. Met behulp van de rapporten van Enertel die de gebruikte diensten in kaart brengen, kunnen klanten de bereikbaarheid van hun organisatie en het belgedrag evalueren.

Bij carrier select hosting biedt Enertel bedrijven zonder eigen netwerk de mogelijkheid telefoniediensten onder hun eigen merk of bedrijfsnaam aan te bieden. Hierbij treedt Enertel op als technische partner en zorgt voor het complete beheer van de oplossing. Door de geoptimaliseerde processen en systemen kan Enertel de klant ieder uur actuele 'call detail records' sturen, waardoor de klant simultaan en in real-time nieuwe activaties, de-activaties en gegevens voor facturatie kan verwerken.

"Artilium onderscheidt zich duidelijk van haar concurrenten door haar flexibiliteit en de kwaliteit van haar oplossing, die snel geïmplementeerd kan worden en eenvoudig te beheren is," aldus John Rea, COO van Enertel. "Dankzij die flexibiliteit kunnen wij veel sneller nieuwe diensten ontwikkelen en introduceren dan met concurrerende oplossingen het geval was geweest. Met het Shared Service Delivery Platform kunnen alle diensten vanaf hetzelfde platform, met slechts een interface, beheerd worden. Dit betekent dat we onze efficiëntie nog verder kunnen verbeteren."

Het modulaire platform van Artilium is gebaseerd op open standaarden, multi-vendor ondersteunend en maakt de onderliggende technologie transparant. Hierdoor kunnen klanten nog beter kosten-efficiënte diensten aanbieden die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over Enertel
Enertel is één van de grootste Nederlandse telecommunicatie operators op de zakelijke markt en levert geavanceerde data- en telecommunicatiediensten met een focus op IP. Naast de zakelijk klanten en de nationaal en internationaal opererende carriers, bedient Enertel een zeer groot gedeelte van de onafhankelijke Nederlandse Internet Providers. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid nationaal vast netwerk en biedt sinds oktober 2004 ook Wireless breedbanddiensten aan. Enertel is in 1994 opgericht en per 15 augustus 2002 overgenomen door het management en Greenfield Capital Partners. Enertel is sinds juni 2004 eigenaar van wifi-provider WinQ.
Over Artilium
Het Belgische Artilium (www.artilium.com) levert software, advies en diensten waarmee aanbieders van elektronische communicatie hun commerciële processen beter kunnen beheren en hun dienstenaanbod uit kunnen breiden. Artilium positioneert zich hiermee in de opkomende markt van de 'Shared Service Delivery Platforms'. Het bedrijf is in 2002 ontstaan uit een afsplitsing van IP Globalnet. Als zelfstandig bedrijf draagt het 15 jaar ervaring en 50 manjaren ontwikkeling met zich mee. Samen met zijn partners heeft Artilium al 50 installaties in 11 landen.
De grote kracht van het bedrijf schuilt in de krachtige, open technologie en de grondige kennis van de technische infrastructuur en processen van telecombedrijven. Artilium bouwt op en rond bestaande omgevingen oplossingen waarmee telecombedrijven hun bestaande omgeving optimaal kunnen benutten en beheersen. Op die manier krijgen ze weer controle over de commerciële processen, kunnen ze overbodige kosten vermijden, en omzet en winst maximaliseren.
# # #