QUALCOMM INCORPORATED

QUALCOMM kondigt de BREW(R) uiOne-gebruikersinterface aan

CANNES, Frankrijk, February 14/PRNewswire/ --


- QUALCOMM toont de mogelijkheden voor gebruikersinterfaces op haar stand van het 2005 3GSM-wereldcongres -

QUALCOMM Incorporated (Nasdaq: QCOM), koploper en toonaangevend bedrijf op het gebied van Code Division Multiple Access (CDMA) digitale mobiele technologie, kondigde vandaag de BREW uiOne-lijn aan, een open en flexibele combinatie van producten en diensten voor aangepaste gebruikersinterfaces (UI's) voor mobiele telefoons. QUALCOMM zal de mogelijkheden van BREW uiOne tonen op een BenQ S80 WCDMA(UMTS)/GSM/GPRS handset met dubbele modus die werkt op basis van de QUALCOMM MSM6250(TM)-chipset, tijdens het 2005 3GSM-wereldcongres in de stand van QUALCOMM, gebouw 1, stand A2.

BREW uiOne is bedoeld om mobiele operators verhoogde marktdifferentiatie en omzetpotentieel te bieden, de leveringstijd voor handsets te verminderen en uitgeverijen en ontwikkelingsbedrijven de mogelijkheid te bieden uit te breiden met de ontwikkeling van nieuwe applicaties. Gebruikersinterfaces met talrijke functies die zijn ontwikkeld met BREW uiOne, kunnen via een luchtweg worden geleverd waardoor gebruikers de 'look and feel' van hun telefoon zelf kunnen aanpassen en de functies op unieke wijze kunnen organiseren.

'De BREW uiOne-lijn kan worden aangepast aan de noden van mobiele operators over de hele wereld', aldus Peggy Johnson, president van QUALCOMM Internet Services. 'BREW uiOne maakt gebruik van geavanceerde technologie en diensten voor flexibele en aangepaste mogelijkheden van de gebruikersinterface en differentiatie van mobiele diensten. Met BREW uiOne kunnen operators hun abonnees meer gebruiksmogelijkheden bieden en hun diensten op diverse wijzen uitbreiden.'

'Mensen houden ervan hun mobiele telefoons een persoonlijke tint te geven. Een voorbeeld hiervan is de aankoop van beltonen. De mogelijkheid om hun gebruikersinterface aan te passen is daarom eveneens veelbelovend', aldus Neil Strother, senior analist bij In-Stat. 'Verstandige mobiele operators zien aangepaste UI's als een bron voor nieuwe omzet uit hun diensten. De vraag naar aangepaste UI's zou de telefoonproducenten moeten aansporen om meer gesofisticeerde handsets te leveren.'

De BREW uiOne-lijn bestaat uit een reeks producten en diensten, waaronder:


- BREW uiOne Toolkit - voor snelle ontwikkeling van uitgebreide en dynamische UI's.


- BREW uiOne SDK (kit voor softwareontwikkeling) - omvat een gerichte
pc-gebaseerde set van UI-programma's om zelf een aangepaste UI te
maken.


- BREW uiOne Applications, Resources and Templates (ART) - geeft een
bibliotheek van UI-applicatiebronnen en ontwerpsjablonen voor gebruik
door toestelproducenten en operators.


- BREW uiOne Distribution System - waarmee mobiele gebruikers aangepaste UI's kunnen kopen en downloaden.


- Professionele diensten -- om operators te helpen bij de marktintroductie.

De BREW-oplossing van QUALCOMM is bedoeld als antwoord op de onderscheiden en gevarieerde noden van mobiele operators, handsetfabrikanten, uitgeverijen, ontwikkelingsbedrijven en eindgebruikers in de hele wereld. BREW-producten en -diensten omvatten: een open, uitbreidbaar platform voor klanten dat robuuste systeem- en applicatiesoftware ondersteunt, waaronder persoonlijke gebruikersinterfaces en gebruikersinterfaces met merknaam voor toestellen voor de massamarkt, een J2EE(TM)-gebaseerd, modulair distributiesysteem voor levering van content, applicaties en gebruikersinterfaces aan mobiele toestellen over alle luchtwegen, een speciaal en professioneel serviceteam dat helpt bij de integratie van aangepaste implementatie, en de eerste wereldmarkt in de draadloze bedrijfstak die de introductie van applicaties en diensten ontwikkeld in alle programmatalen ondersteunt. Het BREW-ecosystem kan uw mobiele visie verwezenlijken.

BenQ is een toonaangevend bedrijf in het segment van 'lifestyle'-toestellen voor netwerking en is deskundig op het vlak van weergave, opslag, beeldvorming, mobiele telefoons en breedband. BenQ heeft productievestigingen in Maleisië, Mexico, China en Taiwan. Het bedrijf stelt over de hele wereld 14.467 werknemers tewerk die een sterk wereldnetwerk voor verkoop, marketing en service ondersteunen in Oost-Azië, Europa en Noord- en Zuid-Amerika. BenQ heeft vestigingen voor onderzoek en ontwikkeling in Taiwan (Hsinchu Lab), China (Suzhou Software Development Center) en Californië, USA (Wireless Technology Center), en beschikt over ruim 2.000 werknemers voor onderzoek en ontwikkeling in Suzhou, Taipei, Taoyuan, Hsinchu en San Diego. BenQ bezit 2.032 wereldoctrooien. De omzet over 2004 bedroeg meer dan US$ 5 miljard. Meer nformatie over BenQ kunt u lezen op onze website op BenQ.com.

QUALCOMM Incorporated (www.qualcomm.com) is een toonaangevend bedrijf voor de ontwikkeling en levering van innoverende digitale draadloze ommunicatieproducten en -diensten die zijn gebaseerd op de CDMA digitale echnologie van het bedrijf. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Diego, alifornië. QUALCOMM is opgenomen in de S&P 500 Index en is een 2003 FORTUNE 00(R)-bedrijf. De aandelen van het bedrijf worden verhandeld op de Nasdaq tock Market(R) met het tickersymbool QCOM.

Met uitzondering van de historische informatie omvat dit persbericht op de toekomst gerichte verklaringen die aan risico's en onzekerheden onderhevig zijn, waaronder de mate en snelheid waarmee de BREW uiOne-oplossing wordt geïntroduceerd en ontwikkeld, wijziging in de economische situatie van de verschillende markten waar het bedrijf actief is, alsook de andere risico's die geregeld worden gedetailleerd in de verslagen van het bedrijf die bij de SEC worden ingediend, waaronder het verslag met financiële gegevens (formulier 10-K) over het boekjaar afgesloten per 26 september 2003 en het recentste formulier 10-Q.

QUALCOMM en BREW zijn gedeponeerde handelsmerken van QUALCOMM Incorporated. Alle overige handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.

Voor nadere informatie neemt u contact op met: Michele Bakic, QUALCOMM Internet Services, +1-858-651-4017, mbakic@qualcomm.com, Emily Gin, Corporate Public Relations, +1-858-651-4084, publicrelations@qualcomm.com, of Bill Davidson, Investor Relations,
+1-858-658-4813, ir@qualcomm.com, allen bij QUALCOMM Incorporated.

Website: http://www.qualcomm.com

Source: QUALCOMM Incorporated

Michele Bakic, QUALCOMM Internet Services, +1-858-651-4017, mbakic@qualcomm.com, Emily Gin, Corporate Public Relations,
+1-858-651-4084, publicrelations@qualcomm.com, of Bill Davidson, Investor Relations, +1-858-658-4813, ir@qualcomm.com, allen bij QUALCOMM Incorporated.

14 feb 05 10:44