Intuix Team Porsche Eindhoven

Persbericht

Nieuwe raceklasse: McGregor Porsche GT3 Cup Challenge

ONDERNEMEND INTUIX TEAM PORSCHE EINDHOVEN BIJT SPITS AF

Het Intuix Team Porsche Eindhoven bijt op de persdag van de AutoRAI 2005, woensdag 9 februari, het spits af door zich als eerste in de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge te presenteren. Het team met twee auto's voor de rijderskoppels Roeland Voerman/Frans Verschuur en Bernhard ten Brinke/Paul van Splunteren, hoopt in de spraakmakende nieuwe raceserie niet alleen publicitair het voortouw te nemen. Ook in het kampioen- schap denken zij hoge ogen te gooien.

Het aftellen is begonnen. Tijdens het paasweekeinde (26-28 maart) springt het licht voor de eerste maal op groen voor de nieuwe McGregor Porsche GT3 Cup Challenge. Teams en organisatie werken koortsachtig aan een suc- cesvolle lancering van de nieuwe koningsklasse in de nationale autosport. De eerste wedstrijd wordt op zaterdag 26 maart verreden. Elke equipe is samengesteld uit een pro(fessional) en een semi-pro. Nadat de semi-pro's de 400 pk sterke Porsche GT3 hebben gekwalificeerd, nemen de pro's 's middags de eerste start voor hun rekening. Na 12 ron- den volgt er een pitstop en wordt een tussenklassement opgemaakt. De semi-pro's nemen het stuur over en de volgorde van het verlaten van de pits is de startopstelling voor het tweede gedeelte van de wedstrijd, die met een direct daaropvolgende rollende start weer wordt hervat. Na opnieuw 12 ronden jagen de semi-pro's de Porsches voor de eerste maal over de finish. Maandag tweede paasdag heeft 's ochtends een spectaculaire top-10 kwalificatie plaats à la DTM. Op basis van de snelste 10 raceronden van de zaterdagwedstrijd wordt deze keer door de pro's gestreden om de beste start- plaats. 's Middags is er opnieuw een wedstrijd over 2 x 12 ronden, met nu de semi-pro's als eerste achter het stuur. Na de pitstop nemen de pro's het stuur over en wordt de wedstrijd weer vervolgd met een rollende start. Met interessante coureurskoppels, pitstops met rijderswissels en een herstart wordt de McGregor Porsche GT3 Cup Challenge ongetwijfeld een boeiend spektakel. Frans Verschuur en Paul van Splunteren, beiden in de rol van pro, rijden al enkele jaren succesvol samen in team- verband. Vorig jaar werden zij 2e en 3e in de felbevochten Clio Cup. In 2003 deden zij als twee-autoteam mee aan de internationale Clio V6 Trophy. Roeland Voerman vormt als semi- pro een koppel met Verschuur, die hij kent uit de Clio Cup. Voerman was voorheen ook actief met onder meer een snelle Alfa 75 IMSA in de Alfa Challenge. Bernhard ten Brinke, als semi-pro de co-equipier van Van Splunteren, begon in 2003 met racen in de Clio Cup bij Equipe Verschuur. In zijn eerste jaar werd Ten Brinke Juniorenkampioen in deze klasse. Ambitie, strijdlust en sportiviteit kenschetsen de rijders van het Intuix Team Porsche Eindhoven. Maar ook har- monie en gezelligheid zien zij als belangrijke pijlers voor succes in de veelbelovende McGregor Porsche GT3 Cup Challenge. De techniek van het Intuix Team Porsche Eindhoven wordt verzorgd door Technopole, een onderneming binnen het alom gerespecteerde Equipe Verschuur. Ondanks dat dit het eerste jaar is met de Porsche GT3 Cup, hebben de mannen van Technopole de zaken goed voor elkaar. De eerste testen vinden binnenkort plaats en door het aantrekken van ervaren technici uit de Duitse Porsche Carrera Cup verwacht Technopole spoedig de puntjes op de i te zetten.

Amsterdam, 9 februari 2005

Intuix Team Porsche Eindhoven
Nijverheidsweg 14
6679 AJ Oosterhout
T +31 (24) 3488301 Porsche Centrum Eindhoven F +31 (24) 3480294

Intuix Team Porsche Eindhoven Intuix Team Porsche Eindhoven, een ondernemend team, bestaande uit ondernemers: Roeland Voerman (semi-pro) (geboren op 25 april 1967, woont in Amsterdam)
- ervaren toerwagencoureur
- Squadra Bianca, Clio Cup, Alfa 156 Challenge, Porsche Super Cup
- ondernemer (Fortress Vastgoed) Frans Verschuur (pro) (geboren op 15 januari 1954, woont in Nijmegen)
- 25 jaar ervaring in `hardcore' racen op nationale en internationale circuits
- meervoudig nationaal en Europees kampioen merkencups, toerwagens
- teameigenaar (Equipe Verschuur) Bernhard ten Brinke (semi-pro) (geboren op 6 juni 1977, woont in Zeddam)
- talentvolle toerwagencoureur in opkomst
- Junior Kampioen Clio Cup 2003
- ondernemer (Bribus Keukens) Paul van Splunteren (pro) (geboren op 21 oktober 1957, woont in Vught)
- 15 jaar ervaring in verschillende toerwagenklassen
- tweevoudig nationaal toerwagenkampioen
- ondernemer (Porsche Centrum Eindhoven) Intuix Team Porsche Eindhoven, een ondernemend team, gesteund door ondernemers: Intuix ­ het snelste USB opslag medium www.intuix.nl Pon-Cat ­ Caterpillar Equipment, Engines & Power Systems www.pon-cat.com Motrac ­ importeur Linde `The Logistic Solution' www.motrac.nl Bribus keukens ­ innovatief design vertaald naar optimaal comfort www.bribus.nl ATAG ­ je proeft de klasse www.atag.nl Fortress ­ voor al uw zakelijk onroerend goed www.fortress.nl Sony ­ technologie en design www.sony.nl NetEffect ­ het werk achter de schermen www.neteffect.nl Technopole ­ geeft uw Porsche vleugels www.technopole.nl AutoVisie ­ het autoblad voor autominnend Nederland www.autovisie.nl Porsche Centrum Eindhoven ­ de jongste Porsche dealer van Nederland www.porsche.nl