Gemeente Boxmeer



Speelweide Van Speyk Boxmeer

De gemeente Boxmeer heeft besloten om de speelweide in de wijk Van Speyk in Boxmeer toch te saneren, ondanks dat de provincie Noord-Brabant geen vervolgacties noodzakelijk acht. In de wijk is veel bezorgdheid ontstaan over het gevaar van asbest. Deze onrust willen wij geheel wegnemen door geen risicos te nemen op een gevoelige locatie als een speelweide.

De ontgravingwerkzaamheden starten op 14 februari 2005 en staan onder begeleiding van een milieukundig begeleider van een milieuadviesbureau. Dit milieuadviesbureau is gespecialiseerd in asbestsanering in de bodem. Gedurende de werkzaamheden is het terrein niet betreedbaar. Naar verwachting duren de ontgravingwerkzaamheden circa vijf werkdagen. Wij proberen om gedurende deze tijd de overlast voor het verkeer en wijkbewoners zo beperkt mogelijk te houden. Enige overlast is echter niet uit te sluiten.
14 februari is een voorlopige startdatum. De werkzaamheden zijn namelijk, in verband met de te gebruiken machines, afhankelijk van de weersomstandigheden. Wij proberen de speelweide in het voorjaar weer in gebruik te nemen.

Meer informatie
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt contact opnemen met N. Drillenburg, medewerker bodem van de gemeente Boxmeer, tel. (0485) 585926.