Ingezonden persbericht


Atlas 15K II disk getest als s werelds snelste harddisk

De Maxtor Atlas® 15K II en Atlas 10K V enterprise-harddisks hebben, net als eerder de MaXLine" III drive, de toppositie veroverd in hun categorieën op de LeaderBoard ranglijst van StorageReview.com, een gezaghebbende, onafhankelijke webpublicatie op het terrein van schijfopslag. De site kende de Atlas 15K II drive de hoogste scores toe in de categorie Server-Performance en plaatste de Atlas 10K V drive bovenaan in de categorie Server-Capacity. De Atlas 15K II drive werd daarnaast door Storage Review.com uitgeroepen tot World s Fastest Hard Drive .

De Atlas 15K II is de enige disk van de nieuwe SCSI-lichting die reële prestatie­verbeteringen biedt ten opzichte van de vorige generatie, zegt Eugene Ra, redacteur van StorageReview.com. Hij vestigt nieuwe records ten opzichte van concurrerende drives in termen van leestoegangstijden en dataoverdrachtsnelheden, en scoort hoger qua serverperformance, ofwel I/O-transacties. De Atlas 10K V verlegt de grenzen op het vlak van gemeten transfersnelheden in de categorie Servers, met behoudt van de razendsnelle toegangstijden waarmee de Atlas-drives hun reputatie hebben gevestigd.

De Atlas 15K II drive versloeg alle andere producten die StorageReview.com testte op de SR File Server DriveMark 2002, een benchmark die een betrouwbare indruk geeft van de zware random-toegangseisen die aan een fileserver worden gesteld. De drive domineerde ook de SR Web Server DriveMark 2002 benchmark, die op realistische wijze webserveractiviteiten simuleert. In de categorie Server-Capacity versloeg de Atlas 10K V zijn concurrenten in verschillende performancetests en zette hij nieuwe records met de SR Office DriveMark 2002 en SR High-End DriveMark 2002 benchmarks.

In het vierde kwartaal van 2004 plaatste StorageReview.com de Maxtor MaXLine III drive al in de LeaderBoard voor de Desktop-categorie, waarbij de disk vergelijkend werd getest met andere ATA-drives.

Over de Maxtor Atlas en MaXLine Drives
De Atlas 10K V drive is er in capaciteiten van 73, 147 en 300 GB, met rotatiesnelheden van 10.000 RPM. De drive biedt een maximale constante overdrachtsnelheid van 89 MB/sec, een gemiddelde zoektijd van 4,0 ms en beschikt over een 8 MB ECC-cache. De Atlas 15K II is leverbaar in uitvoeringen van 36, 73 en 147 GB, met 15.000 omwentelingen per minuut. De maximale constante overdrachtsnelheid bedraagt 98 MB/sec, de gemiddelde zoektijd maar liefst 3,0 ms en hij beschikt over een 8 MB ECC-cache.

De Maxtor® Atlas 10K V en Atlas 15K II drives zijn direct leverbaar via lokale distributeurs en resellers. De Maxtor Atlas drives zijn de enige enterprise-harddisks op de markt die zijn uitgerust met de intelligente MaxAdapt® technologie, waarmee de drives in staat zijn zich aan te passen aan wisselende systeemcondities met behoud van optimale systeem-performance.

De Maxtor MaXLine drives zijn hoogwaardige ATA-harddisks die voldoen aan de performance-eisen die multi-user-omgevingen stellen aan secundaire opslag voor midline en nearline applicaties, zoals tape-uitbreiding, disk-to-disk-to-tape backup- en hersteltaken en het archiveren van e-mail. De 7.200 RPM MaXLine III drive is er in uitvoeringen van 250 en 300 GB en is uitgerust met Serial ATA of Ultra ATA/133 interfaces.

Noot aan de redactie,