Ingezonden persbericht


Persbericht

Kamerlid Hofstra neemt eerste LeasePocket in ontvangst

'Naslagwerk voorziet in grote behoefte'

Almere, 14 februari 2005 -Met de overhandiging van de eerste LeasePocket aan Tweede-Kamerlid Pieter Hofstra is LeasePlan een campagne gestart om wagenparkbeheerders meer inzicht te geven in de uiteenlopende aspecten van leasing. Met ruim 780.000 zakelijke lease-auto's is er grote behoefte aan dergelijke informatie die gebundeld is in de LeasePocket. De LeasePocket wordt jaarlijks aangepast aan nieuwe wetgeving en actuele ontwikkelingen en is gratis in te zien op www.leasepocket.nl.

Aangezien 'Den Haag' veel aspecten van leasing en zakelijke mobiliteit bepaalt, stelde LeasePlan het zeer op prijs dat zij het eerste exemplaar van de LeasePocket aan Pieter Hofstra, voorzitter van de Vaste Kamercommissie Economische Zaken en verkeerswoordvoerder namens de VVD, kan aanbieden. Tweede-Kamerlid Hofstra: "Ik neem de LeasePocket graag in ontvangst, want de LeasePocket bevat handige informatie over leasing die erg goed van pas komt voor ondernemers. Ook worden andere interessante vervoersoplossingen zoals de fiets, trein en combinaties hiervan beschreven. Welke vervoersoplossingen er zijn is natuurlijk van belang om te weten om een goede afweging te kunnen maken." Directievoorzitter Peter Verkuyl van LeasePlan tijdens de overhandiging: "We delen graag onze kennis, ervaring en expertise. Met de LeasePocket bieden we iedereen op een gemakkelijke manier inzicht in alle onderdelen van zakelijke mobiliteit."

Autoleasing is zeer populair in Nederland: een groot deel van de bedrijven least en van de ruim één miljoen zakenauto's zijn er 782.000 geleast. Deze grote populariteit levert bij wagenparkbeheerders en berijders veel praktische vragen op. Met de introductie van de LeasePocket geeft LeasePlan antwoord op al deze vragen. Of het nu gaat over fiscale aspecten, contracten, open- en gesloten calculatie, belastingen, verzekeringen of alternatieve vormen van wagenparkbeheer en vervoersoplossingen, zoals het openbaar vervoer, de privé-auto of de fiets. In de LeasePocket kan men de feiten, definities, achtergronden, praktische tips, valkuilen, adviezen, rekenvoorbeelden en handige checklisten over leasen vinden.

Op www.leasepocket.nl is altijd de meest actuele informatie te vinden. Deze site wordt aangepast aan de veranderende eisen die de wetgever stelt aan leasing. Tevens wordt de gedrukte LeasePocket jaarlijks geupdate.


- EINDE PERSBERICHT -