2e persbericht van maandag 14 februari 2005

Eindhoven 14-02-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennepkwekerij ontruimd na brandje

Een klein brandje in een woning aan de Vlokhovenseweg bracht de politie zaterdag bij een hennepkwekerij. Buurtbewoners zagen rook uit de woning komen en waarschuwden de politie. De brandweer ging naar binnen en bluste op de eerste verdieping een brandje dat was ontstaan in een hennepkwekerij. Het bleek dat er in de woning in zes ruimtes een kwekerij was ingericht met in totaal ruim 2500 planten. Er werden ook nog 900 henneptoppen gevonden. De planten, toppen en apparatuur zijn in beslaggenomen. De stroom was illegaal afgetapt. De energieleverancier is ter plaatse geweest. De huurder van de woning was niet aanwezig. Hij moet nog gehoord worden.

Valkenswaard: Inbraak in cafetaria

Maandagnacht tussen 1.30 en 11.30 uur is ingebroken in een cafetaria in de Bakkerstraat. Er werden een computer, een computerscherm en 200 euro meegenomen. Een ruit van de achterdeur werd uit de sponning gehaald.

Veldhoven: Vijf autos betrokken bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de Kempenbaan zijn maandag om 9.00 uur vijf personenautos betrokken geraakt. De autos reden achter elkaar over de Kempenbaan. De voorste moest remmen en de drie die achter hem reden remden eveneens. De vijfde auto, bestuurd door een 32-jarige Helmondse vrouw, reageerde te laat en reed tegen de achterkant van nummer vier en drukte deze tegen de andere drie voorgangers. De Helmondse vrouw is met nekklachten in het MMC in Veldhoven opgenomen.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op de Nijverheidslaan is maandag tussen 9.00 en 11.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 547 passanten reden er 20 te hard. De snelste reed 68 km/u. 50 is toegestaan.