Verbond van Verzekeraars

CCV blakend van ambitie 2005 in

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) gaat vol ambitie het nieuwe jaar in. Dat kan worden geconcludeerd uit de nieuwjaarsspeech die directeur Ida Haisma hield voor een volle zaal.

Duurzaam, ondernemend, slagvaardig, en niet bureaucratisch: dat zijn de sleutelwoorden die Haisma van toepassing verklaarde op het CCV. En dat in nauwe samenwerking met alle partners, met als doel van het centrum hét kennisbolwerk te maken op het gebied van criminaliteitspreventie en veiligheid.

Haisma gelooft niet alleen dat het CCV Nederland veiliger kan maken, ze weet het zeker. Ze noemde ook resultaten: structureel overleg met het netwerk van regionale platforms criminaliteitsbeheersing is begonnen; het netwerk Beroepsmoraal en misdaadpreventie is onder de vleugels van het CCV gekomen, evenals het Keurmerk Veilig Ondernemen, de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan, het Politiekeurmerk Veilig Wonen en de kwaliteitsregelingen van het Nationaal Centrum voor Preventie.

Beroep op partners

Het CCV vormt inmiddels ook de uitvalsbasis voor het steunpunt drugs en veiligheid, en voor het informatiepunt Lokale Veiligheid om gemeenten te ondersteunen bij het maken van lokale veiligheidsplannen met een gestandaardiseerd pakket maatregelen.

Om in staat te zijn alle aanwezige kennis en best practices te verzamelen en zo goed mogelijk te verspreiden, deed Haisma een beroep op de partners. We zijn afhankelijk van u en u een beetje van ons, maar deze wederzijdse afhankelijkheid zie ik als een groot goed. Binnenkort komt het centrum met een tijdschrift: SECondant, dat naast de elektronische nieuwsbrief en de website een belangrijke rol moet vervullen om de kennis en informatie uit te dragen.

Verzekerd!, februari 2005