Stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht 14-02-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Actie tegen inbraak in auto's

UTRECHT - Vanaf maandag 14 februari 2005 wordt er rond winkelcentrum Vasco da Gama in de Utrechtse wijk Kanaleneiland drie weken lang een grootscheepse actie Niets erin... Niets eruit gehouden.

Alle geparkeerd staande auto's rond het winkelcentrum worden door toezichthouders van de stichting Stadstoezicht gescand op de aanwezigheid van waardevolle spullen in de auto. Door middel van een integrale veiligheidsaanpak door politie, Stichting Stadstoezicht, wijkbureau Zuidwest, de Ondernemersvereniging en de Dienst stadsbeheer wordt geprobeerd om het aantal auto-inbraken te verminderen. Automobilisten worden erop gewezen hoe ze mogelijk een inbraak in hun auto kunnen voorkomen door de auto onder meer zonder waardevolle goederen achter te laten.

Deze actie maakt onderdeel uit van het project Veilig Ondernemen, waarbij politie, gemeente, bewoners en jongerenwerkers samenwerken om de veiligheid rondom het winkelcentrum te verbeteren.

Beroving

UTRECHT Zondagavond vond op de Lange Lauwerstraat een beroving van een taxichauffeur plaats.

Omstreeks 20.00 uur bracht een taxichauffeur uit Utrecht een klant van de Mariastraat naar de Lange lauwerstraat. Aan het einde van de rit zag de klant kans de portemonnee van de chauffeur te stelen en rende weg. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Het signalement van de verdachte luidt: man met een donkergetinte huidskleur, tussen de 25 en 30 jaar, ongeveer 1.75 mtr. lang, zeer kort haar en sprak goed Nederlands. Hij was gekleed in een bruine driekwart lederen jas.

Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld,

tel.: 0900 88 44.

Vernielers aangehouden

UTRECHT - In de nacht van zondag op maandag is een 44-jarige man uit De Meern aangehouden op verdenking van het vernielen van een winkelruit.

Omstreeks 04.40 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Twijnstraat een winkelruit had ingegooid en dat hij was weggelopen in de richting van het Ledig Erf. Op de Westerkade zagen agenten een man lopen die aan het opgegeven signalement voldeed. De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

UTRECHT - In de nacht van zaterdag op zondag is een 21-jarige man uit Woudrichem aangehouden voor het vernielen van een ruit in Parkeergarage Vredenburg.

Omstreeks 05.55 uur kreeg de politie de melding dat een man was staande gehouden door een medewerker van de beveiligingsdienst voor het vernielen van een ruit. De medewerker had gezien dat de man een ruit van ingang Vredenburg had vernield. De man is overgedragen aan de politie en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.