Ingezonden persbericht

Nikon's Gezichtprioriteit-AF

Nikon introduceert primeur in COOLPIX 7900, 5900 en 7600: Gezichtprioriteit-AF maakt het simpel om scherpe portretten te maken

Tokio - Nikon Corporation introduceert met gepaste trots een opwindende nieuwe technologie, waarmee het uiterst eenvoudig wordt om scherpe portretten te maken. Onder de naam Gezichtprioriteit-AF (Face priority AF) gaat een technologie schuil die zijn primeur maakt in de COOLPIX 7900, 5900 en 7600.

De Gezichtprioriteit-AF functie maakt gebruik van de nieuwste technologie om automatisch menselijke gezichten te herkennen in een foto, en vervolgens de scherpstelling af te stemmen op deze informatie. Het resultaat is dat de gebruiker niet meer hoeft te doen dan bijvoorbeeld vrienden of familie op een willekeurige plek in beeld te krijgen. De camera regelt vervolgens een correcte scherpstelling op het gezicht van de persoon.*

* Gezichtsherkenningsvermogen kan beperkt zijn afhankelijk van opname-omstandigheden.

Voorbeeld: Onderwerp zoals dat zichtbaar is op de LCD-monitor
van de COOLPIX 5900 bij gebruik van de Gezichtprioriteit-AF functie.

Nikon Corporation is er in geslaagd om deze nieuwe technologie op de markt te brengen door nauw samen te werken met Identix (USA), die deze techniek, gebaseerd op hun 'FaceIt' gezichtsherkenningstechnologie, mogelijk heeft gemaakt. Of zoals Dr. Joseph Atick, president en CEO van Identix zegt:
"Wij zijn er trots op om samen te werken met Nikon, een toonaangevende camerafabrikant, en deze geavanceerde gezichtsherkenningstechnologie beschikbaar te stellen voor de consumentenmarkt. Nu onze FaceIt technologie als nieuwe functie in de COOLPIX camera's is ingebouwd, kunnen de gebruikers op een compleet nieuwe en comfortabele manier foto's van mensen maken."

De nieuwe Gezichtprioriteit-AF functie is een van de vele voorbeelden van de wijze waarop Nikon voortbouwt op het succes van de COOLPIX digitale compactcamera's productlijn. De camera's worden steeds gebruiksvriendelijker en maken het steeds makkelijker om goede foto's te maken.

Zo heeft Nikon recentelijk met succes de geavanceerde rode-ogencorrectie geïntroduceerd. Deze techniek detecteert automatisch de storende rode ogen die soms optreden bij het maken van portretfoto's met flits, en corrigeert het beeld vervolgens door middel van de in de camera ingebouwde beeldverwerkingstechnologie, met prettig ogende portretten als resultaat.
Nikon heeft gebruikers van digitale compactcamera's bovendien de beschikking gegeven over de mogelijkheid om de belichting van foto's in de camera te verbeteren na de opname, door middel van de baanbrekende D-Lighting functie. Deze functie is ideaal bij opnameomstandigheden met overmatig tegenlicht of bij opnamen met te weinig flitslicht. D-Lighting voegt extra kleur en detaillering toe aan te donkere beeldpartijen, terwijl de goed belichte delen van het beeld onaangetast blijven.

Specificaties, ontwerp en productnaam kunnen per land of regio verschillen en kunnen zonder voorafgaande aankondiging van de fabrikant worden gewijzigd.
Aan dit persbericht kunnen geen rechten worden ontleend.
© Inca Import BV namens Nikon Europe BV, februari 2005.

---- --