Politie Zeeland


W-957-2005 Aangehouden wegens vernieling

Gisteravond rond 19.59 uur is een 33-jarige man uit Vlissingen aangehouden wegens de vernieling van een winkelruit in de Lange Zelke in Vlissingen.
Door een getuige werd gezien dat de man de ruit kapot maakte. Agenten hebben een zoekslag gemaakt naar de verdachte en deze werd aangetroffen in de Walstraat in Vlissingen. De verdachte is direct aangehouden en overgebracht naar het huis van bewaring. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Z-958-2005 Onder invloed Terneuzen

Een 41-jarige man uit de gemeente Sluis is vannacht rond 00.14 uur betrapt op het rijden onder invloed.
Hij moest, op de Schependijk in Terneuzen, een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij te veel had gedronken. De man is met een rijverbod van een uur en een bekeuring weer naar huis gestuurd.


W-959-2005 Onder invloed Aagtekerke

Een 46-jarige man uit de gemeente Veere is vannacht rond 01.38 uur betrapt op het rijden onder invloed op de Burg. Bosselaarstraat in Aagtekerke.
Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een bekeuring.

W-960-2005 Vernieling deur Vlissingen
In Vlissingen is, in de Dreesstraat, een voordeur vernield.
De vernieling vond rond 22.50 uur plaats door een onbekend gebleven persoon. Een schadebedrag is niet bekend.

Z-961-2005 Brand in schip Terneuzen
Vanmorgen omstreeks 07.41 uur is brand ontdekt op een binnenvaartschip dat aan de Beneluxweg in Terneuzen ligt.
Een vrouw van 53 jaar oud, afkomstig uit Terneuzen, is met ademhalingsmoeilijkheden naar het ziekenhuis gebracht. Ook een 54-jarige man uit Terneuzen is naar het ziekenhuis gebracht omdat hij wat brandwonden aan zijn handen had opgelopen. De man heeft een brandende matras uit de boot gesleept. De vermoedelijke oorzaak van de brand is dat de vrouw net voor het slapen een sigaret wilde roken, en met de brandende sigaret in slaap is gevallen.
Het brandje is door de brandweer geblust.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland