Ingezonden persbericht


Persbericht

Kabel Noord zorgt voor Videoconferencing van Waddengemeenten.

Kabel Noord, de kabelexploitant van Noordoost Friesland, heeft overeenstemming bereikt met de 5 waddengemeenten voor levering en implementatie van Videoconferencing op de waddeneilanden.

Videoconferencing stelt de gemeenten in staat om ten allen tijde onderling te kunnen communiceren, als het moet met 5 locaties tegelijkertijd. Indien gewenst kan dit aantal in de toekomst uitgebreid worden. Men kan elkaar dan horen en zien, waardoor de situatie van een echte vergadering nagenoeg wordt bereikt.

Kabel Noord biedt een beveiligde en kwalitatief hoogwaardige dienst plus centrale apparatuur waarmee videovergaderen wordt verzorgd. De tijd- en geldwinst die hiermee behaald worden zijn de voornaamste redenen waarom de waddengemeenten tot aanschaf over zijn gegaan.

Eerder gaf ENECO Energie opdracht voor de vergadervoorziening van drie vestigingen van het energiebedrijf. Dat bedrijf rekende uit dat de kosten binnen een jaar worden terugverdiend. Kabel Noord verwacht nog meer belangstelling, omdat er veel tijdswinst te boeken valt met deze techniek.

Kabel Noord maakt gebruik van de expertise en diensten van dB Audio/Video uit Groningen.

Einde persbericht