Rijn & Venen, 10.20 uur

Utrecht 16-02-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Winkeldief aangehouden

WOERDEN De politie heeft dinsdagmiddag twee minderjarige kinderen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel aan het La Fontaineplein zag dat het tweetal een 14-jarig meisje en een 15-jarige jongen uit Bodegraven en Montfoort goederen meenam zonder deze eerst af te rekenen. De twee werden aangehouden en overgedragen aan de politie en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bestuurders onder invloed

IJSSELSTEIN In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 februari heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder met zijn auto over de Baronieweg rijden. De man reed hard en haalde op een vreemde manier een ander voertuig in. Op de Johannes Blaeustraat werd de man aan der kant gezet. Ondanks het feit dat de 37-jarige man uit IJsselstein aangaf dat hij niets gedronken had, moest hij toch een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de man weldegelijk alcohol had genuttigd.

Op het bureau wees de ademanalyse 295 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur werd hij naar huis gestuurd.

MONTFOORT Omdat een bestuurder al slingerend met zijn auto over de Heeswijk reed kreeg hij een stopteken en moest een blaastest afleggen.

Hieruit bleek dat de 40-jarige bestuurder uit Montfoort te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 240 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van een uur werd hij naar huis gestuurd.

Aangehouden voor heling

BREUKELEN De politie heeft bij een benzinestation aan de Rijksweg A2 twee jongens aangehouden voor het vermoedelijk plegen van heling.

Agenten zagen omstreeks 21.45 uur twee jongens bij een motorscooter met een Duits kenteken staan. De jongens - beiden 14 jaar en afkomstig uit Amsterdam - werden aangesproken. Zij verklaarden de motorscooter gekocht te hebben in Brabant. Nader onderzoek leerde dat onder de kentekenplaat een bromfietsverzekeringsplaatje zat. De agenten vertrouwden het niet en de jongens werden aangehouden.

Op het bureau bleek dat de jongens op een motor reden die niet verzekerd was en valse kentekenplaten had. De motorfiets werd in beslag genomen voor onderzoek. De twee jongens werden ingesloten voor verhoor.