Gemeente Westervoort

NIEUWSBERICHTEN WESTERVOORTPOST week 7 voor de editie van woensdag 16 februari 2005 Aanvragen & vergunningen
Bouwaanvragen:

* Brouwerslaan 5, verbouw/uitbreiding woning
* Brouwerslaan 4, plaatsing 2 containers

* Kleine Steenkamp 20, uitbreiden woning

* De Grote Pol 41, uitbreiden woning
13.30 uur.
Op de maandag daarvoor kunt u de agenda inzien bij de afdeling Publiekszaken.
Ruimte & Samenleving,
tel. 3179531.
Kap-/inritvergunningen

* het kappen van 1 es in de voortuin van Brouwerslaan 3.;
* het kappen van 3 eiken en 3 esdoorns aan de zuidzijde van de Broeklanden tussen Begijneslag en de apotheek aan de gemeente Westervoort;

* het verbreden van een bestaande inrit bij de woning Tullekens Hofstede .
Nadere informatie, onder meer over de concrete datum van deze
Overige verleende vergunningen
Voor de hieronder genoemde activiteiten zijn de benodigde ontheffingen, vergunningen en toestemmingen verleend:
* Vergunning verleend voor een kledinginzameling op dinsdag 22 februari 2005 aan St. Pandilla Ontwikkelingshulp;
* Vergunning verleend voor een kledinginzameling op dinsdag 23 augustus 2005 aan Stichting Kinderleed ;

* Vergunning verleend voor een kledinginzameling op dinsdag 17 mei 2005 aan Stichting Ondersteuning Medische Research;
* Vergunning verleend voor een kledinginzameling op dinsdag 22 november 2005 aan Stichting Steun Ontheemde Koerden;
* Vergunning verleend aan drumfanfare Liberté voor het plaatsen van reclameborden van 18 tot en met 27 februari 2005;
* Vergunning verleend aan korfbalvereniging Wesstar voor de huis-aan-huis verkoop van eieren van 14 tot en met 25 maart 2005.
* Collectevergunning Wereld Kanker Onderzoek Fonds gedurende de periode van 6 februari tot en met 19 februari 2005
* Van Amerongen gewijzigde parkeervergunning parkeerterrein Het Hazeland

* Zorgverzekeraar VGZ vergunning voor het ophangen van een spandoek ten behoeve van het stratenvolleybaltoernooi gedurende de periode van 25 februari tot en met 6 maart en 13, 14 en 15 maart 2005. En de periode van 12 mei tot en met 22 mei 2005.
* Basisschool de Flierefluiter vergunning voor het organiseren van een voorjaarsmarkt op 18 maart 2005.

Heeft u bezwaar?
besluit is bekendgemaakt bij de aanvrager.
Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. De indiener van een bezwaarschrift kan, als er gelet op de betrokken belangen sprake is van spoed, tevens een voorlopige voorziening (zoals schorsing) aanvragen bij de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM te Arnhem. Hiervoor moet u griffierecht betalen. De griffier van de rechtbank kan u over deze kosten informeren.

Aanvraag ontheffing hogere grenswaarden Wet geluidhinder (Coop-vestiging).
Burgemeester en wethouders maken op grond van de Wet geluidhinder het volgende bekend.
Op dit moment is een bestemmingsplanherziening in procedure voor de Coop-vestiging in Wes-tervoort. Doel daarvan is een aanpassing/uitbreiding van de winkel en de bouw van 13 appartementen op de verdieping. Een aantal van de te bouwen appartementen komt langs de Rivierweg te liggen. Door het wegverkeerslawaai ondervinden deze enige geluidhinder. Deze hinder - uitgedrukt in aantallen decibels; dB(A) - is meer dan volgens de wettelijke norm (van 50) is toegestaan. De hoogst berekende waarde op de gevels van deze woningen is 54 dB(A). Gedeputeerde staten van Gelderland kunnen in bepaalde gevallen ontheffing van deze norm verlenen. Het is de bedoeling om voor deze overschrijding een ontheffing aan te vragen.

De aanvraag om een ontheffing ligt met ingang van 17 februari 2005 tot en met 16 maart voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Westervoort. U kunt de aanvraag inzien op iedere werkdag van:

* 08.00 12.30 uur (zonder afspraak);

* 14.00 16.00 uur (op afspraak; woensdagmiddag zonder afspraak);
* 18.00 20.00 uur (elke maandagavond tijdens de avondopenstelling van het gemeentehuis).

Tegen betaling van de kosten op grond van de legesverordening kunt u een kopie van de stukken krijgen.

Wilt u reageren ? Tijdens deze vier weken kan een ieder schriftelijk op de aanvraag reageren. Een reactie moet u richten tot het college van burgemeester en wethouders, Postbus 40 te 6930 AA Westervoort. Op 28 februari 2005 houden wij in het gemeentehuis een openbare hoorzitting. Deze begint om 19.00 u ur.Tijdensdezezittingkuntuook mondeling uw reactie op de aanvraag geven. Van deze zitting wordt een verslag gemaakt.

Wilt u nadere inlichtingen ? Neemt u dan gerust contact op met de heer E.G.A. van Karnenbeek van de afdeling Ruimte & Samenleving. Hij is bereikbaar onder doorkiesnummer 026 - 31 79 310.

Wijkgericht werken in de wijk Ganzenpoel-Schans De maanden februari en maart staan voor de Westervoortse wijk Ganzenpoel-Schans in het teken van wijkgericht werken. Op 22 en 23 februari en op 1 maart wordt door de Gemeente Westervoort een informatieavond georganiseerd voor de bewoners van deze wijk. De gemeente wil de methodiek van het wijkgericht werken in deze wijk gaan introduceren.
In basisschool de Brug aan de Uitterweert 2 kunnen bewoners tijdens die avonden in contact komen met het wijkgericht werken. Dit is een manier waarop wijkbewoners samen met de gemeente en andere instanties aan de slag gaan om de leefbaarheid en de veiligheid in de wijk te verbeteren.
Samen werken aan verbetering van de openbare ruimte, aan wijkveiligheid, verkeersveiligheid maar ook aan de wijze waarop bewoners samen-wonen en samen-leven in hun wijk. Tijdens de informatieavonden kunnen bewoners hun verhaal kwijt over de wijk: wat bevalt hen en wat kan beter, waar zitten de knelpunten en wat moet anders. De mening van bewoners staat hierin centraal. De gemeente Westervoort wil voortaan de mening van bewoners serieus laten meetellen in haar plannen en projecten. Daarom is zij sinds enige jaren bezig het wijkgericht werken in diverse Westervoortse wijken te presenteren als manier om de stem van de bewoners door te laten klinken tot in het gemeentehuis.

De gemeente wil daarom alle bewoners van Ganzenpoel-Schans oproepen gebruik te maken van de informatieavonden. De grenzen van de wijk zijn als volgt: Heilweg-Rivierweg-de Rosmolen-het Geerken. Alle bewoners die binnen deze grenzen wonen hebben een Nieuwsbrief in de bus gekregen waarin zij worden uitgenodigd voor één van de informatieavonden. U kunt in de brief lezen op welke avond u welkom bent. Kunt u echter niet op de voor u bestemde avond komen, dan bent u van harte welkom op één van de andere twee avonden.

Wilt u meer weten over het wijkgericht werken in het algemeen of over het wijkgericht werken in de wijk Ganzenpoel-Schans. bel of mail met de gemeentelijk wijkcoördinator Harrie Bus.
Zijn telefoonnummer is 026-3179257 en zijn e-mailadres is harrie.bus@westervoort.nl

Door de grote omvang van de wijk kan het zijn dat de bezorger van de nieuwsbrief uw adres heeft gemist. Heeft u geen nieuwsbrief ontvangen dan kunt u de nieuwsbrief bekijken op www.westervoort.nl onder wijkgericht werken of bel/mail naar harrie.bus@westervoort.nl

Vrijheid delen is de kunst
(oproep deelnemers estafette bevrijdingsvuur)
Op 5 mei 2005 viert Nederland het feit dat ons land 60 jaar geleden werd bevrijd. Ieder jaar wordt in Wageningen op 4 mei om 24.00 uur precies het bevrijdingsvuur ontstoken. De burgemeester van Wageningen, de heer Pechtold, nodigt een vertegenwoordiging van de gemeente Westervoort uit om bij deze speciale gebeurtenis aanwezig te zijn en deel te nemen aan de bevrijdingsestafette. De delegatie uit Westervoort kan bestaan uit bijvoorbeeld leden van sportverenigingen, scouting, scholen of individuele (hard)lopers. Zij halen in Wageningen het vuur op en brengen dit naar Westervoort. Dit kan op diverse manieren: met skeelers, skates, fietsend, lopend in estafette of op iedere andere gewenste manier.
Wij zijn benieuwd of er in onze gemeente voldoende enthousiaste mensen zijn die aan deze estafette willen meedoen. Als er een groep gevormd is, zal de gemeente deze groep graag ondersteunen in het naar Westervoort brengen van het bevrijdingsvuur. Het zou het mooist zijn wanneer er op 5 mei 2005 in Westervoort een herdenkingsceremonie of
-festiviteit plaatsvindt. Nu 5 mei dit jaar op Hemelvaartsdag valt zou de aankomst van het vuur in de vroege ochtend de start kunnen zijn van een dauwtrap(fiets)tocht Zijn er mensen die het initiatief willen nemen om deze activiteit te organiseren?

Inschrijfformulieren voor deelname aan de bevrijdingsestafette kunt u krijgen bij Annemieke Tijmstra van de gemeente. Met haar kunt u ook eventuele initiatieven en ideeën bespreken. Kijk voor meer informatie ook eens op www.herdenkenenvieren.nl .

Advies programmaraad tv-zenders
Op grond van de Mediawet is een programmaraad bevoegd aan een kabelexploitant een advies uit te brengen over de tv-zenders die op de kabel moeten worden geplaatst. Het advies is volgens diezelfde wet beperkt tot 15 zenders, waarbij in ieder geval moeten zijn de zenders Nederland 1, 2 en 3, twee Vlaamse publieke zenders, de lokale en de regionale omroep.
De Programmaraad Gelderland Zuid heeft rekening houdend met het voorgaande - op 27 januari 2005 voor de kabelexploitant UPC het volgende voorlopige advies voor de periode juli 2005 tot juli 2006 vastgesteld:


1. Nederland 1

2. Nederland 2

3. Nederland 3

4. Één (voormalige VRT België)

5. Canvas/Ketnet (België 2)

6. Lokale omroep

7. Regionale omroep (TV-Gelderland m.u.v. Mook: TV-Limburg)
8. BBC1


9. Discovery

10. ARD

11. Nat. Geographic Channel

12. ZDF

13. Nikcelodeon (Nijmegen en Arnhem TRT)

14. MTV (Nijmegen en Arnhem RAI-Uno)

15. WDR

Als reserve zijn de volgende zenders opgenomen (uit deze zenders kan een keus worden:gemaakt wanneer een van de voorgaande zenders niet meer doorgegeven kan worden)

1. BBC2

2. Veronica

3. Eurosport

4. CNN

5. TMF

6. TV5

7. Net5

De programmaraad is bij het opstellen van zijn advies ervan uitgegaan dat UPC de grote commerciële zenders als RTL4, RTL5 en SBS6 en zenders als Eurosport en CNN ongeacht het advies doorgeeft.Als een zender niet in het advies is opgenomen betekent dit niet dat de overige zenders niet meer doorgegeven worden. Aangenomen mag worden dat in het bestaande zenderpakket nauwelijks wijzigingen zullen worden aangebracht. Overigens is UPC verplicht het advies over te nemen, tenzij de exploitant zwaarwichtige redenen heeft om dat niet te doen.

U kunt op bovenstaand voorlopig advies via de website van Programmaraad Gelderland Zuid (www.programmaraadgelderlandzuid.nl) reageren. Als u dat doet vóór 20 februari a.s., kan de programmaraad bij zijn besluitvorming over het definitieve advies eind februari - rekening houden met uw reactie.