STICHTING GIVING BACK


Jörgen Raymann nieuwe ambassadeur

AMSTERDAM, 16 FEBRUARI 2005 - De populaire cabaretier en mediapersoonlijkheid Jörgen Raymann is met onmiddellijke ingang benoemd tot ambassadeur van Giving Back. In die hoedanigheid zal hij een actieve bijdrage leveren aan het uitdragen van de boodschap van de stichting.

Giving Back, de organisatie die afgelopen zomer in Amsterdam een cheque ontving van voormalig President Bill Clinton, is erin geslaagd de naam van Jörgen Raymann aan zich te verbinden voor een periode van twee jaar. De bekende Nederlandse Surinamer heeft zich verplicht invulling te geven aan zijn ambassadeurschap via de media en aanwezig te zijn bij een aantal evenementen die door de stichting worden georganiseerd.

Jörgen Raymann studeerde na zijn jeugd in Suriname economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Terug in Suriname kwam zijn carrière als cabaretier in een stroomversnelling na het succes van zijn eerste oudejaarsconference in 1995. Zijn eerste tournee in Nederland volgde in 1998. Zijn optreden in het satirische tv-programma Dit was het nieuws vormde een belangrijke factor in zijn doorbraak naar het grote publiek. Naast zijn eigen wekelijkse late-night show, Raymann is laat, trekt Raymann volle zalen met zijn avondvullende cabaretprogramma In Holland Staat Mijn Huis.

Raymann verheugt zich erop als ambassadeur een bijdrage te leveren aan het werk van Giving Back. 'Mijn vader heeft mij geleerd: 'the more you give, the more you get'', zegt hij. 'Ik wil samen met Giving Back iets teruggeven aan de samenleving.'

Giving Back heeft de nieuwe ambassadeur enthousiast ontvangen. De doelstelling van de stichting is geselecteerde middelbare scholieren die door hun sociaal-economische achtergrond hun mogelijkheden niet voldoende onderkennen meer inzicht te geven in hetgeen de Nederlandse samenleving hun te bieden heeft. Een afgewogen mentor- en groepsprogramma stelt hen in staat door het opdoen van extra kennis en ervaring hun carrièreperspectieven te vergroten.

Noot voor de redactie,