PERSBERICHT - 2005-02-15

Zomertour Europa Wanderhotels biedt onvergetelijke belevenis

Zestig dagen wandelen door de Oostelijke Alpen

Zestig dagen duurt de langste wandeltocht, die dit jaar in de Alpen wordt gehouden. De zomertour 2005 onder het motto de oostelijke Alpen in 60 dagen, begint op 5 juni in de Duitse Algäu en eindigt op 6 augustus in Oberösterreich.

Daartussen zijn er meer dan 50 avontuurlijke wandelroutes door een prachtig berggebied. Het tweede lustrum van de Europa-Wanderhotels is de aanleiding. Inhaken kan elke dag, uitstappen ook.

Jubileum
De Europa-Wanderhotels vieren in 2005 hun 10-jarig jubileum en dat is aanleiding genoeg om dit bijzondere evenement voor wandelaars te organiseren. De 65 wandelspecialisten hebben mooie accommodaties in Duitsland, Zwitserland, Italië en Oostenrijk en bieden vakantiegangers, die geïnteresseerd zijn in wandelen en natuur, aantrekkelijke programmas in alle moeilijkheidsgraden.

De jubileumtour van de Europa-Wanderhotels, de langste zomertocht van 2005, loopt van wandelhotel naar wandelhotel dwars door de Oostelijke Alpen. Ze voert van de Duitse Allgäu via Tirol, Zuid-Tirol, Karinthië, Salzburg en Steiermark tot aan Oberösterreich. De start is op 5 juni 2005 in het Wandelhotel Ifenblick in Balderschwang in de Allgäu in Duitsland. De laatste etappe eindigt op 6 augustus in het Nationalpark Kalkalpen in Hinterstoder/Oberösterreich.

Routevarianten Bij het lopen van de tocht zijn er meerdere routevarianten mogelijk door de Dolomieten, de Hohe Tauern, het Dachsteingebergte en het Salzkammergut. Dit om zowel de zuidelijke als ook de noordelijke Alpen te kunnen doorkruisen. De zuidelijke route voert de wandelaars via de Zuidtiroler Dolomieten en Oost-Tirol langs de Grossglockner, over de Hohe Tauern naar het Gasteinertal. De noordelijke routevariant gaat over de Zillertaler Alpen, langs de Kitzbühler Alpen naar de Dachstein en verder naar het Nationalpark Kalkalpen.

Professionele gidsen
Alle etappes worden door de professionele berggidsen van Euro-Wanderhotels begeleid en er wordt voor transfers en transport van bagage tussen de hotels gezorgd. De gemiddelde looptijd bedraagt 6 tot 7 uur per dag, met dagelijks te overbruggen hoogteverschillen van tussen de 600 tot 700 meter. Tussen de lange etappes door zijn er rustdagen en worden er kortere dagwandelingen in de omgeving georganiseerd. De wandelaars moeten een gemiddelde conditie hebben, er stevig de pas in kunnen houden en een goede uitrusting meenemen.

Per etappe of per dag
Deelname vraagt enige flexibiliteit van de wandelaar, maar de vakantiegangers kunnen, naar believen, per etappe of per dag meewandelen. Voor deelname wordt een dagprijs van 95,- berekend, waarin de accommodatie, alle maaltijden, transfers, begeleiding van en naar hotel en een basisuitrusting met rugzak, drinkfles en wandelshirt zijn inbegrepen.

Aanmelding
Aanmelding voor de zomertour 2005 is tot en met 20 mei mogelijk bij het kantoor van de Europa-Wanderhotels. Daar kan men ook verdere informatie aanvragen en gratis brochures met de beste wandeltips.

Meer informatie:
EUROPA-WANDERHOTELS
Postfach 100
A-9773 Irschen / Kärnten
Tel.: 0043-4710-2780
Fax: 0043-4710-27808
e-mail: europa@wanderhotels.com
Internet: www.wanderhotels.com