Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt

16 februari 2005

AJ Gaasterland wint Marc Diedenprijs 2004

De winnaar van de Marc Diedenprijs 2004 is geworden: Agrarische Jongeren Gaasterland uit Friesland. De afdeling wint daarmee 1.000 euro. 'De AJK is in 2004 bijzonder actief geweest en heeft ingezet op een programma waarbij ze alle leden konden bereiken. Het bestuur is erin geslaagd de AJK opnieuw bij de AJF (Agrarische Jongeren Friesland) te betrekken. Het bestuur van deze club toonde in 2004 een grote betrokkenheid bij haar leden en vice versa,' aldus de jury.

In december afgelopen jaar stuurden AJKs en JAV's uit verschillende provincies overzichten van hun activiteiten en actieplannen voor hun club richting het NAJK. De jury had dit jaar bijzonder veel moeite om een winnaar te kiezen. De inzendingen lieten veel activiteiten zien en het zijn zonder uitzondering afdelingen die veel moeite hebben gedaan hun AJK of JAV te versterken en allen hebben ze nagedacht over hoe ze de leden zoveel mogelijk kunnen betrekken bij hun activiteiten. Op de tweede plaats is geëindigd: AJF NIJ-Beets, deze jongeren lieten een leuk en afwisselend programma zien en scoren bij hun leden door hun grenzenloze enthousiasme en creatieve activiteiten. Een eervolle derde plaats gaat naar JAV Noord Groningen; een stel actieve meiden met een goed activiteitenprogramma en een afdeling die ledenwerving serieus heeft opgepakt in hun bestuurstaken met een uitstekend resultaat!
Ook dit jaar kunnen AJK's en JAV's opnieuw inschrijven voor deze felbegeerde prijs van 1000 euro. Kijk op deze site voor meer informatie.